eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Sós Csaba egyetemi docens, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányaa Testnevelési Egyetem uszodájában 2017. január 27-én. A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöksége január 25-i ülésén úgy döntött, hogy átalakítja a szövetségi kapitányi posztot, a feladatot Sós Csaba szakmai alelnök vesz át.
Nyitókép: Illyés Tibor

Alapvető aggályai vannak Hosszú Katinkával az úszókapitánynak

Sós Csaba szövetségi kapitány nem érti, hogy Hosszú Katinka miért tért vissza korábbi edzőjéhez, Dave Salóhoz, miután szakított Shane Tusuppal, de tudja, az eredmények döntik majd el a váltás helyességét. A háromszoros olimpiai bajnok úszónő egyelőre nem árulta el, amely számokban indul a jövő heti Európa-bajnokságon.

Sós Csaba az InfoRádióban arról beszélt, hogy Hosszú Katinka a magánéleti válsága után olyan helyzetbe jutott, amelyben nem volt korábban, és emiatt kiszámíthatatlan, milyen teljesítményre lesz képes.

"Akármilyen tapasztalt és zseniális úszó, és akármilyen zseniális edzővel dolgozik, nagyon sok a változó tényező, kérdés, hogy rátalálnak-e a helyes megoldásra" - mondta a szövetségi kapitány, és példaként Nagy József és Gyurta Dániel együttműködését említette, amikor egy olimpiai bajnok edző és versenyző együtt mégsem tudott sikeres lenni.

A magyar válogatott most a jövő heti Európa-bajnokságra készül, Hosszú Katinkát is nevezték, de egyelőre nem tudni, hogy mely számokban áll rajthoz.

"Hosszú Katinkával szemben semmiféle szakmai elvárásom nincs.

Ő már mindent elért, neki mindent a 2020-as olimpiához kell igazítania, ha ott megnyer legalább egy számot, akkor teljesen mindegy, hogy az előző négy évben milyen eredményei voltak" - mondta Sós Csaba.

A szakvezetőnek vannak azért fenntartásai azzal kapcsolatban, hogy Hosszú visszatért Dave Salóhoz, az amerikai válogatott főedzőjéhez, akivel 2012 előtt már évekig dolgozott együtt.

"Nehéz erről beszélnem, mert meglepett és nem értem. Nem vagyok biztos benne, hogy ez jó döntés volt, de ettől még lehet, hogy ez a legjobb. Amikor eljött Salótól és összeállt Shane Tusuppal, ember nem volt a földön, aki egy forintot tett volna arra, hogy ebből sikeres együttműködés lesz. Persze nem vagyok Katinka bőrében,

nyilván megfontolta a döntését, és bízom benne, hogy helyes volt, de nekem alapvető aggályaim vannak"

- mondta az úszók szövetségi kapitánya.

Az interjút teljes terjedelmében vasárnap este hat órától az InfoRádió Aréna című műsorában hallgathatják meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×