eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Matej Gaber biztosan nem játszhat Veszprémben

Matej Gaber, a bajnok MOL-Pick Szeged szlovén kézilabdázója szemsérülése miatt biztosan nem játszhat a magyar válogatott elleni világbajnoki selejtező szerda esti visszavágóján, Veszprémben.

A 26 éves játékos a párharc szombati, első mérkőzésének első félidejében ütést kapott az arcára, és a folytatásban már nem tudott visszatérni a pályára. Először a koperi, majd a ljubljanai kórházban vizsgálták meg, és a diagnózis szerint felszakadt a kötőhártya az egyik szemén.

A Szlovén Kézilabda Szövetség honlapjának beszámolója szerint ezt a hétfői, celjei orvosi ellenőrzés megerősítette. Az előírás szerint Gaber a gyógyulása érdekében két hétig nem teheti ki magát komoly fizikai igénybevételnek. Veselin Vujovic szövetségi kapitány döntése értelmében a helyére Igor Zabic került a keretbe.

A balszélső Niko Medved térdfájdalmak miatt ugyancsak kikerült az előző világbajnokságon bronzérmes szlovén csapatból.

Őt Matic Verdinek, a Szeged korábbi kapusát, Urh Kastelicet pedig Rok Zaponsek helyettesítheti.

A Koperben rendezett szombat esti találkozót a magyar válogatott meglepetésre 29-24-re megnyerte, ezzel első alkalommal győzött tétmeccsen Szlovénia vendégeként.

A világbajnokságot január 9. és 27. között rendezik Berlinben, Hamburgban, Münchenben és Kölnben, illetve Koppenhágában és Herningben. A torna győztese kijut a tokiói olimpiára, a 2-7. helyezettek pedig részt vehetnek az olimpiai selejtezőn.

Dánia és Németország csapata házigazdaként, Franciaország címvédőként automatikusan tagja a vb-mezőnynek, és kijutott már Spanyolország, Angola, Egyiptom, Tunézia, Bahrein, Katar, Szaúd-Arábia, a Koreai Köztársaság és Japán is. A kilenc európai párharc győztesén kívül még a Pánamerikai Bajnokság három dobogósa indulhat a tornán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×