eur:
393.14
usd:
367.19
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Szaloniki, 2018. március 12.Ivan Szavvidisz, a PAOK Szaloniki futballklub tulajdonosa (k) övtáskájában pisztollyal és testőrei kíséretében megy be a pályára az AEK Athén elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen 2018. március 11-én.  A georgiai születésű vállalkozó azt kifogásolta nem sokkal a lefújás előtt, hogy Jorgosz Kominosz játékvezető 0-0-ás állásnál nem adta meg a PAOK gólját les miatt. A sportminiszter válaszul felfüggesztette a bajnokságot. (MTI/EPA)
Nyitókép: -------------------

Fokozódó görög dráma: pisztoly a pályán, leállt a bajnokság

Letartóztatási parancsot adtak ki Ivan Szavvidisz, a PAOK Szaloniki futballklub tulajdonosa ellen, aki vasárnap pisztollyal ment be a pályára az AEK Athén elleni bajnokin. A sportminiszter felfüggesztette a bajnokságot.

A grúziai születésű, dúsgazdag vállalkozó azt kifogásolta nem sokkal a lefújás előtt, hogy Jorgosz Kominosz játékvezető 0-0-ás állásnál nem adta meg a PAOK gólját les miatt. A tévéfelvételek szerint Szavvidisz testőreitől kísérve berontott a pályára, és

megindult a bíró felé, az övén lévő fegyverét azonban nem húzta elő.

A meg nem adott gól után a tulajdonos – aki korábban az orosz parlament tagja volt – leparancsolta csapatát a pályáról. A PAOK igazgatója, a szlovák Lubos Michel - aki korábban maga is elismert játékvezető volt - állítólag azt mondta Kominosznak, hogy "vége van".

A bíró és a csapatok az öltözőbe vonultak, majd

Kominosz két órával később bejelentette, hogy a gól mégis érvényes.

A PAOK előtt kétpontos különbséggel éllovas AEK válaszul közölte, hogy nem a csapat tér vissza a pályára, mert nem érzi biztonságban magát. Az athéniak azt is állítják, hogy Szavvidisz megtámadta az AEK igazgatóját, Vasszilisz Dimitriadiszt.

Jorgosz Vassziliadisz sportminiszter hétfőn bejelentette, hogy határozatlan időre felfüggeszti a bajnokságot:

"Addig nem folytatódnak a küzdelmek, amíg nem tisztázzuk a helyzetet úgy, ahogy mindenkinek megfelel" - tette hozzá a miniszter.

A PAOK stadionjában előzőleg február 25-én tört ki botrány, amikor egy hazai szurkoló a kezdés előtt egy papírtekerccsel fejbe dobta Oscar Garciát, az Olympiakosz edzőjét. A tettest másnap őrizetbe vették, a meccset nem játszották le, és 3-0-ás megállapított eredménnyel az Olimpiakosz kapta meg a három pontot, a PAOK-tól pedig hármat levontak.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×