INFORÁDIÓ 
2018. december 19. szerda
Viola

görögország

labdarúgás

botrány

aek

paok

Szaloniki, 2018. március 12. Ivan Szavvidisz, a PAOK Szaloniki futballklub tulajdonosa (k) övtáskájában pisztollyal és testőrei kíséretében megy be a pályára az AEK Athén elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen 2018. március 11-én.  A georgiai születésű vállalkozó azt kifogásolta nem sokkal a lefújás előtt, hogy Jorgosz Kominosz játékvezető 0-0-ás állásnál nem adta meg a PAOK gólját les miatt. A sportminiszter válaszul felfüggesztette a bajnokságot. (MTI/EPA)

Fokozódó görög dráma: pisztoly a pályán, leállt a bajnokság

Infostart / MTI

Letartóztatási parancsot adtak ki Ivan Szavvidisz, a PAOK Szaloniki futballklub tulajdonosa ellen, aki vasárnap pisztollyal ment be a pályára az AEK Athén elleni bajnokin. A sportminiszter felfüggesztette a bajnokságot.

A grúziai születésű, dúsgazdag vállalkozó azt kifogásolta nem sokkal a lefújás előtt, hogy Jorgosz Kominosz játékvezető 0-0-ás állásnál nem adta meg a PAOK gólját les miatt. A tévéfelvételek szerint Szavvidisz testőreitől kísérve berontott a pályára, és

megindult a bíró felé, az övén lévő fegyverét azonban nem húzta elő.

A meg nem adott gól után a tulajdonos – aki korábban az orosz parlament tagja volt – leparancsolta csapatát a pályáról. A PAOK igazgatója, a szlovák Lubos Michel - aki korábban maga is elismert játékvezető volt - állítólag azt mondta Kominosznak, hogy "vége van".

A bíró és a csapatok az öltözőbe vonultak, majd

Kominosz két órával később bejelentette, hogy a gól mégis érvényes.

A PAOK előtt kétpontos különbséggel éllovas AEK válaszul közölte, hogy nem a csapat tér vissza a pályára, mert nem érzi biztonságban magát. Az athéniak azt is állítják, hogy Szavvidisz megtámadta az AEK igazgatóját, Vasszilisz Dimitriadiszt.

Jorgosz Vassziliadisz sportminiszter hétfőn bejelentette, hogy határozatlan időre felfüggeszti a bajnokságot:

"Addig nem folytatódnak a küzdelmek, amíg nem tisztázzuk a helyzetet úgy, ahogy mindenkinek megfelel" - tette hozzá a miniszter.

A PAOK stadionjában előzőleg február 25-én tört ki botrány, amikor egy hazai szurkoló a kezdés előtt egy papírtekerccsel fejbe dobta Oscar Garciát, az Olympiakosz edzőjét. A tettest másnap őrizetbe vették, a meccset nem játszották le, és 3-0-ás megállapított eredménnyel az Olimpiakosz kapta meg a három pontot, a PAOK-tól pedig hármat levontak.

Nyitókép: -------------------
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018