INFORÁDIÓ
2021. november 27. szombat
Virgil

labdarúgás

premier league

jogdíj

közvetítés

dénes ferenc

Változás jöhet a Premier League-meccsek hazai közvetítésében

Változás jöhet a Premier League-meccsek hazai közvetítésében

2019 és 2022 között olcsóbbá válhatnak az angol labdarúgó-bajnokság közvetítési jogai. Dénes Ferenc sportközgazdász szerint ez a magyar piacon is nagyobb versenyt eredményezhet.

A Premier League mérkőzéseinek közvetítési jogaiért a BT és Sky 2012-ben a következő hároméves időszakra hárommilliárd fontot fizetett, 2015-ben már 5,1 milliárdot ért a 2016-2019-es időszak, a BBC szerint most viszont mérséklődik a jogdíj: a konzorcium 4,4 milliárdot hajlandó áldozni a 2019-2022-es szakasz meccseire.

A jogdíj mérséklődése kihatással lehet a magyarországi sugárzásra is, bár Dénes Ferenc sportközgazdász az InfoRádióban elmondta, két csomagról van szó, a hazai és a külföldi közvetítésről, és a két piacon nem feltétlenül ugyanazok a kereskedelmi hatások érvényesülnek.

"A csökkenésre a szakértők azt mondják, hogy tulajdonképpen egy piaci korrekció ment végbe,

túlárazottak voltak az előző időszak díjai"

- mondta Dénes Ferenc, de jelezte, a külföldi sugárzásoknál nagyban befolyásolja az árat az ázsiai és az amerikai kereslet, amelyik továbbra is a csúcson van. 

"Nem történik drámai változás a világban a közvetítési jogokban, Magyarországon sem várom azt, hogy drasztikusan csökkenjenek a díjak, hiszen ugrásra készen áll több csoport is, amely örömmel venné át a jogokat, különösen akkor, ha versenyképes áron kínálják majd" - mondta a sportközgazdász, és hozzátette, Magyarországon óriási verseny van a sportmédiumok piacán, és mivel az egyik legizgalmasabb, legvonzóbb futball-ligáról van szó, ezt sokan szeretnék magukénak tudni,

mindegyik csatorna be tudná illeszteni a profiljába ezt a programot.

"Emiatt nem hiszem, hogy jelentősen csökkenhetnek a sugárzási díjak, ha egyáltalán csökkennek majd. Más kérdés, hogy ezek általában nem egyedi országokra szabott díjcsomagok, regionális szinten tárgyalnak, és nem veszik figyelembe a belső piaci erőviszonyokat" - mondta Dénes Ferenc.

Kapcsolódó hang

Változás jöhet a Premier League-meccsek hazai közvetítésében
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018