eur:
392.78
usd:
366.18
bux:
66810.73
2024. április 25. csütörtök Márk

Döbbenetes számok: több száz fiatalt molesztáltak az amerikai úszóknál

Az eltussolt vagy figyelmen kívül hagyott ügyekről kiszivárgott egy jelentés.

Abban a 20 évben, amíg a 2017-ben meghalt Chuck Wielgus irányította az amerikai szövetséget, 252 edzőt és vezetőt tartóztattak le, büntetek meg, vagy vádoltak meg hivatalosan 18 éven aluli sportolók elleni szexuális zaklatás miatt. A 252 elkövetőnek legalább 590 áldozata volt - derül ki egy frissen nyilvánosságra hozott jelentésből.

Az Orange County Registerhez eljuttatott papírok szerint a szövetség hosszú időn keresztül nem tett semmit azért, hogy megvédje sportolóit, és változtasson az ártalmas, zaklató légkörön, sőt, a szövetség vezetői és az edzők is elfogadták, hogy ez a dolgok rendje - írta az Index. Változás csak az elmúlt években kezdődött, 2010 óta ugyanis létezik egy - meglehetősen rövid - lista szexuális zaklatási ügyben érintett edzőkről, de a hivatalos számok szerint a 32 listázott edzőből csak 6 kapott eltiltást vagy felfüggesztést a szövetségen belül.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×