eur:
393.76
usd:
365.09
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Megdőlt az 52 éves rekord

A Serie A élcsapatai gólképtelenek maradtak a hétvégén. Ötvenkét éve fordult legutóbb elő, hogy ugyanabban a fordulóban a Juventus, a Napoli, az AS Roma és az Inter is gól nélkül maradt.

A Juve 2016. október 22. óta először nem szerzett gólt az olasz élvonalban. A forduló előtt a tabella első 14 helyén álló csapatok közül a Lazio még nem játszott, egyedül a Milan tudott nyerni.

Az Inter lehetett elégedettebb a Juventus elleni 0-0-val, megőrizte a veretlenségét, s egyben az első helyét. A Juve, noha meglehetősen tartalékos összeállításban játszott, nem védett Gianluigi Buffon, s nem kezdett Paolo Dybala, hogy csak kettőt emeljünk ki, nyerési esélyt szalasztott el, Mario Mandžukićnak megvoltak a helyzetei. Ugyanakkor Renato Buso, a nyolcvanas évek Juventusának középpályása nem ok nélkül jelentette ki: „Az Inter is bajnokesélyes.”

A Napolinak megvoltak a helyzetei a Fiorentina ellen, de egyet sem tudott gólra váltani belőlük. Maurizio Sarri irányításával először maradt a csapat két egymást követő bajnoki mérkőzésén is szerzett gól nélkül. (Egy héttel korábban kikapott a Juventustól.) Nyilván túlzás lenne mély válságról beszélni, de, arra is gondolva, hogy a Napoli kiesett a múlt hét közepén a Bajnokok Ligájából, ráadásul úgy, hogy vereséget szemvedett az addig pont nélkül álló Feyenoord ellen, semmiképpen sem túlzás megtorpanást emlegetni.

Az AS Roma nem bírt Veronában a Chievóval, ez is meglepetés. Az előtte állóknál egy mérkőzéssel kevesebbet játszó gárda a vesztett pontokat tekintve kettővel áll az Inter mögött, tehát, ha nyert volna, a kék-feketékkel holtversenyben a legkevesebb vesztett ponttal állna.

Az AC Milan megszerezte első győzelmét Gennaro Gattusóval a kispadon, miután Giacomo „Jack” Bonaventura két góljával 2-1-re megverte a hajdani Milan-csillag, Roberto Donadoni által dirigált Bolognát. A vendégeknél kezdett Nagy Ádám, a „Mister” a 64. percben, 1-1-nél cserélte le. A piros-feketék szeptember 20. óta először győztek, sőt először szereztek gólt hazai bajnoki mérkőzésen.

Serie A, 16. forduló

AC Milan-Bologna 2-1 (1-1)

Sassuolo-Crotone 2-1 (0-0)

Napoli-Fiorentina 0-0

SPAL-Verona 2-2 (0-0)

Udinese-Benevento 2-0 (2-0)

Chievo-AS Roma 0-0

Juventus-Internazionale 0-0

Cagliari-Sampdoria 2-2 (0-2)

Az élcsoport: 1. Internazionale 40 pont, 2. Napoli 39, 3. Juventus 38, 4. AS Roma 35, 5. Lazio 32, 6. Sampdoria 27.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×