eur:
389.65
usd:
362.8
bux:
67987.83
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Három év után először nem Hosszú Katinka a legjobb

A Nemzetközi Úszó Szövetség idén megválasztotta az év legjobb vizes sportolóit.

Az év legjobb férfi úszója az amerikai Caleb Dressel lett, aki a budapesti vizes világbajnokságon megnyerte az 50 és a 100 méteres gyorsúszást, valamint Milák Kristóf előtt a 100 pillangót is, és még két váltó aranyat szerzett - írja az Origo

A nőknél

három év után először nem Hosszú Katinkát látták legjobbnak

a szavazók, hanem a svéd Sarah Sjöströmöt. Ő Budapesten három aranyérmet (50 gyors, illetve 50 és 100 méter pillangó), valamint és 100 és 200 méter gyorson egy-egy világcsúcsot is úszott. A rövidpályás Vk-sorozatban is remekelt a svéd, megnyerte a pontversenyt - éppen Hosszú Katinka előtt -, valamint úszott négy világcsúcsot.

A szinkronúszók között  a nőknél a Budapesten négy aranyat begyűjtő orosz klasszis, Szvetlana Kolesznicsenko lett év legjobbja. A férfiaknál megosztották a díjat a vegyes párosok között egy-egy aranyat nyerő orosz Alekszandr Malcev és az olasz Giorgio Minisini között.

A nyíltvízi úszóknál a francia Marc-Antoine Olivier és a brazil Ana Marcela Cunha érdemelte ki az elismerést, míg az óriás-toronyugróknál az amerikai Steven LoBue és az ausztrál Rhiannan Iffland zárt az élen.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×