eur:
393.58
usd:
368.52
bux:
66093.96
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A Szeged otthon kikapott, a Veszprém három vereség után nyert

A férfi Bajnokok Ligája csoportmérkőzései a horvátországi Európa-bajnokság után, február közepén folytatódnak.

A MOL-Pick Szeged hazai pályán 25-24-re kikapott a lengyel Orlen Wisla Plock csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, szombaton.

Férfi BL, 10. forduló, A csoport:

MOL-Pick Szeged - Orlen Wisla Plock (lengyel) 24-25 (12-14)

a Szeged gólszerzői: Balogh Zs. 6, Bodó 5, Zsitnyikov 4, Bánhidi 3, Källman, Gaber 2-2, Sostaric, Thiagus Petrus 1-1

A hazaiak keretéből a horvát Denis Buntic és az izlandi Sigurmannsson hiányzott. A vendégeknél ezúttal is pályára lépett a magyar válogatott kapus, Borbély Ádám.

A kezdés előtt a Szeged szurkolócsoportjának tagjai levették a mezüket, és a mérkőzés első tíz percét csendben nézték, így fejezték ki nemtetszésüket a csapat közelmúltbeli teljesítménye és rossz eredményei miatt.

A magyar együttes szerzett vezetést (2-0), de ezután támadásban több hiba, pontatlanság csúszott a játékába, és a védekezése sem volt kellően hatékony, így a lengyelek - a brazil jobbátlövő, José Guilherme de Toledo vezérletével - fordítani tudtak (3-6), és Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek már a 12. percben időt kellett kérnie.

A Plock az első félidő hátralévő részében jól tördelte a szegedi támadásokat, és két góllal vezetett a szünetben (12-14).

Balogh Zsolt, valamint az orosz Dmitrij Zsitnyikov irányításával 15-18 után előbb egyenlíteni, majd fordítani tudott a Szeged (22-19), mert szigorított a védekezésén, támadásban pedig ebben az időszakban minden összejött neki.

A Wisla azonban talpra állt, így a hajrában megint szoros volt az állás (22-22). A hazaiak ismét több lehetőséget kihagytak, Toledo kétszer is betalált, így a lengyelek 25-24-re vezettek, amikor - 56 másodperccel a vége előtt - Pastor ismét időt kért. Az utolsó támadása során a magyar együttes eladta a labdát, így ismét vereséget szenvedett, október közepe óta immár ötödször.

A szegediek hat büntetőt dobtak a találkozón, és ezek közül négyet kihagytak. A Wisla Plocknak ez volt az első győzelme a BL csoportkörében a mostani idényben.

A mezőny legeredményesebb játékosa a brazil Toledo volt, aki 14 lövéséből hetet gólra váltott.

Három vereség után nyert a Veszprém

A Telekom Veszprém házigazdaként 31-26-ra legyőzte a lengyel Vive Kielce együttesét a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, szombaton.

A magyar csapat az előző három mérkőzését elveszítette a BL-ben.

Férfi BL, 10. forduló, B csoport:

Telekom Veszprém-Vive Kielce (lengyel) 31-26 (15-15)

a Veszprém gólszerzői: Nilsson 8, Lékai, Ilic 5-5, Marguc, Gajic 3-3, Nagy L., Blagotinsek, Manaszkov 2-2, Ugalde 1

A hazaiak keretéből Renato Sulic, William Accambray és Ancsin Gábor hiányzott.

Michal Jurecki vezérletével a vendégek voltak előnyben a meccs elején (3-4), de Mikler Roland védéseit kihasználva gyorsan fordított a Veszprém (6-4). A 21. percben is két gól volt a hazaiak előnye, de a tavalyi BL-győztes három perc alatt fordított (11-12).

A hajrában Alex Dujshebaev kétszer is betalált, de a Veszprém tartotta a lépést ellenfelével, így a szünetben döntetlen volt az állás (15-15).

A második felvonásban szinte végig a házigazdák vezettek, a 42. percben már néggyel (22-18). Lékai Máté és Andreas Nilsson remekül játszott, a Kielce pedig szinte csak Jurecki góljaira számíthatott ebben az időszakban.

A végjátékban is magabiztosabb és hatékonyabb volt a Veszprém, és megérdemelten nyert.

A Kielce - és egyben a mezőny - legeredményesebb játékosa Jurecki volt kilenc találattal.

A férfi Bajnokok Ligája csoportmérkőzései a horvátországi Európa-bajnokság után, február közepén folytatódnak.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Mutatunk egy részvényt, amivel meg lehet játszani a következő Nagy Bummot

Ha igazán izgalmas tőzsdei befektetéseket keresünk, akkor néha érdemes lehet kitágítani a fókuszunkat a megszokott „állampapír-OTP-nagy amerikai cégek" nexusából, és akár egészen távoli országok részvénypiacain is körülnézni. Elemzésünkben pontosan erre teszünk kísérletet, egy olyan ország egyik legizgalmasabb iparágából szemezgetünk, amely számos elemző várakozása alapján óriási növekedés és gazdasági fejlődés előtt áll.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×