eur:
389.37
usd:
362.74
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
David Villa csatárpárja lett Nikolics Nemanja

David Villa csatárpárja lett Nikolics Nemanja

A goal.com az idén a magyar gólkirályt is beválasztotta az észak-amerikai profi liga (MLS) álomcsapatába, a másik csatár a spanyol világ- és Európa-bajnok David Villa.

A Chicago Fire csatára első amerikai szezonjában 24 góllal megszerezte az alapszakasz gólkirályi címét, és csapata öt év elteltével ismét bejutott a rájátszásba. A nyáron beválasztották a liga All Star-csapatába, megválasztották a klub MVP-jének, vagyis legértékesebb játékosának, valamint a szurkolók is őt választották a szezon legjobbjának. Most pedig a világbajnok spanyol David Villával együtt ő alkotja a képzeletbeli álomcsapat csatársorát.

"Talán nagyképűség nélkül mondhatom, nem jelentett meglepetést, hogy bekerültem az álomcsapatba – mondta a Nemzeti Sportnak Nikolics Nemanja. – Hosszú, kemény szezon van mögöttem, úgy érzem, mindent megtettem a pályán, hogy ott legyen a nevem a legjobb tizenegyben."

Az elmúlt két szezonban egyetlen chicagói sem került be a goal.com álomcsapatába, most viszont Nikolics mellett Matt Polster neve is szerepel a legjobbak között. A harmincadik születésnapját december 31-én ünneplő magyar csatár a díjai közül a gólkirályi címére a legbüszkébb.

Bár Lengyelországban és Amerikában is bizonyított, hiába lett sorozatban négyszer gólkirály, Bernd Storck csak kiegészítő emberként számolt vele a válogatottnál. Storck menesztése után visszakerült a csapatba, Luxemburg, valamint Costa Rica ellen is góllal hálálta meg a bizalmat, és reméli, hogy Georges Leekenstől is megkapja a lehetőséget.

"Szeretném, ha a válogatottnál is kapnék annyi bizalmat, mint klubcsapataimnál. Úgy érzem, az elmúlt években mindent megtettem, hogy válogatott legyek, de magamat sajnos nem tudom beválogatni" - mondta Nikolics

A goal.com MLS-álomcsapata: Tim Melia (Kansas) – Matt Polster (Chicago), Ike Opara (Kansas), Kendall Waston (Vancouver), Justin Morrow (Toronto) – Michael Bradley (Toronto), Cristian Roldan (Toronto), Diego Valeri (Portland), Ignacio Piatti (Montreal) – David Villa (New York City), Nikolics Nemanja (Chicago).

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×