eur:
395.78
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Újabb 500 kamerát telepít júliusban az utcákra a rendőrség

Újabb 500 kamerát telepít júliusban az utcákra a rendőrség

Felkészült a rendőrség és a terrorelhárítás a júliusi sportesemények biztosítására - mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára. Naponta végeznek kockázatelemzést, 500 közterületi kamerát telepítenek, és egyelőre nem tudni, mennyibe kerül a három esemény biztonsága.

Három nagy jelentőségű sportesemény is zajlik majd Magyarországon júliusban, a FINA vizes világbajnokság, a Formula-1-es futam és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál.

Mindhárom biztonságos lebonyolítására felkészültek az ország biztonsági szervei

– mondta Csampa Zsolt, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára.

"Magyarország biztonságos ország, ebből fakadóan júliusban mindhárom eseménynek otthont adhatunk" -  mondta Csampa Zsolt, és hozzátette a terrorelhárításban szorosan együttműködnek a nemzetközi szervezetekkel.

"Mind a Terrorlehárítási Központ, mind a titkosszolgálat folyamatosan kommunikál a nemzetközi társzervezetekkel, ez az információáramlás megfelelő. A felkészülés alatt előbb havonta, majd hetente, jelenleg pedig már naponta készülnek kockázatelemzések" - mondta Csampa Zsolt, és jelezte, eszközbeszerzéseket is előre hoztak az események miatt, a rendőrság flottáját például öt folyami és öt tavi hajóval gyarapították.

A sportesemények biztosításának költségeit előre nem tudta megbecsülni a helyettes államtitkár.

"Előbb végrehajtjuk a feladatot, utána könyvelünk"

- mondta, de jelezte, a legnagyobb többletköltséget a túlszolgálat jelentheti majd.

Csampa Zsolt hozzátette, a rendőrség részt vett a közlekedési tervek kidolgozásában is, illetve a sportrendezvények kezdetére mintegy 500 közterületi kamerát telepítenek majd a biztonság garantálása érdekében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×