eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Döbbenetes világelsőség egy magyartól - videóval

Döbbenetes világelsőség egy magyartól - videóval

Egy magyar nyerte meg a világ legkeményebb futóversenyét. Szőnyi Ferenc egy olyan himalájai próbatételen lett első, amin rajta kívül csak ketten mertek elindulni. A másik két versenyző feladta, a magyar vasember viszont teljesítette a távot.

Szőnyi Ferenc fut be a finisbe a Runnexlporer videofelvételén (lásd lejjebb), amely a The Hell Race Facebook-oldalán jelent meg. A magyar ultramaratonista egyedüli teljesítőként szakította át a célszalagot.

Döbbenetes világelsőség egy magyartól - videóval

A Hell Race annyira kegyetlen futóverseny, hogy idén csak hárman mertek benevezni rá, a komáromi magyaron kívül a francia Guillaume Arthus és az indiai Bhupendra Singh Rajput.

Öt nap alatt 480 kilométert kellett futni a Himalája indiai hágóin, Manali és Leh között, 4000,  sőt egy szakaszon 5343 méteres magasságban, egy napon belül plusz harminc és mínusz tíz fokban.

A francia versenyző egy térdsérülés miatt már az első szakaszon, az indiai futó pedig 290 kilométer megtétele után, a harmadik napon feladta.

Szőnyi Ferenc azonban végig kitartott és 113 óra 13 perc 29 másodperces idővel, tehát bőven a 120 órás szintidőn belül célba ért.

A "Racemachine"becenévre hallgató, 52 éves komáromi vasember egyébként csak 41 évesen kezdett futni.

Azóta egyebek mellett teljesítette a 246 kilométeres Spartathlont, megcsinálta a tízszeres, a húszszoros és a harmincszoros Ironmant, átbiciklizett az amerikai kontinensen, tavalyelőtt pedig harmadik lett a 333 kilométeres nepáli La Ultra versenyen.

Az a jelmondata, hogy "Képes vagyok rá, megtehetem, és meg is teszem!"

Az InfoRádió telefonon még nem tudta elérni Szőnyi Ferencet, de e-mailben már igen. Azt írta, hogy pénteken érkezik haza Magyarországra.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×