eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Már epizódszerepre vágyik Nagy László

Már epizódszerepre vágyik Nagy László

Az elmúlt szezont tízes skálán 8-asra értékeli Nagy László, a Telekom Veszprém csapatkapitánya csak a Bajnokok Ligája-bronzéremmel nem elégedett. Érdeklődéssel várja az új edzőt a klubjában, azt reméli, kevesebb időt kell a pályán töltenie, míg a válogatottól lépésről lépésre akar visszavonulni.

Szerdán a világválogatottban lép pályára Prágában Nagy László, de a szezont már tulajdonképpen lezárta, ez csak egy dzsembori lesz a többi világklasszissal - mondta a Digi Sport reggeli műsorában a 36 éves kézilabdázó. Pozitívnak minősítette az idei szezont, még akkor is, ha nem tudtak százszázalékos teljesítményt nyújtani. Az őszi szezonra legfeljebb 5-öst adna egy 10-es skálán, de tavasszal a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerésével, valamint a BL Final Fourba jutással fel tudták húzni az osztályzatot 8-asra.

"Idén nagyon erős volt a mezőny, és a Vardar megérdemelten nyert, mert ezen két mérkőzésen tényleg a legjobb volt. Tavaly elszúrtuk, nem sikerült becserkészni az aranyérmet, most megint nem, de a következő évben újból neki fogunk ugrani, már új edzővel, de ugyanazzal a vággyal" - mondta Nagy László. A veszprémi csapatkapitány azt jósolja, hogy nagyon rohanós játékot fognak produkálni az új edző, Ljubomir Vranjes irányításával.

"Már az edzésprogramot megkaptuk, abban is csak ez van: futás, futás, futás.

 Biztos vagyok benne, hogy még jobbak leszünk. Az edzőtől is sokat várnak, és a játékosállomány is nagyon versenyképes lesz" - mondta a jobbátlövő, aki az eddigi szakvezető, Xavi Sabate munkájáról azt mondta, hátránya volt tapasztalatlansága, rutintalansága, hiszen hosszú ideig segítő volt, csak másfél éve vezetőedző, viszont minden edzésre, meccsre maximálisan felkészítette a csapatot, ráadásul kevés olyan edzőt ismer Nagy, aki a hibáit feltett kézzel vállalja, és nem a csapatra húzza rá a kudarcot.

"Remélem, hogy jövőre már nem 45-50 perces játékos leszek, hanem 15-20 perces"

- mondta a Veszprémről Nagy László, és szerint most már minden posztra lesz két játékos, aki egyformán bevethető.

A válogatottról is beszélt, úgy látja, hogy sok tehetséges fiatal van, az Eb-selejtezőkön többen fel is húzhatták a címeres mezt, reméli, hogy a nyári junior világbajnokságon is eredményesek lesznek, és utána a felnőtteknél is bátran lehet hozzájuk nyúlni.

A kérdésre, hogy a válogatottban számíthat-e rá majd Vranjes, így felelt: "Nem tudom, az jár a fejemben a tavalyi világbajnokság után, hogy

36 évesen már nem biztos, hogy ott a helyem a válogatottban.

De ha számítanak rám, akkor természetesen a továbbiakban is szívesen rendelkezésre állok. Megnyugtató, hogy a posztomon Balogh Zsolt és Ancsin Gábor is kimagasló teljesítményre képes, és már bemutatkozott Tóth Attila is a válogatottban. Jöjjenek a fiatalok."

Fokozatosan szeretne kiszállni a válogatottból, a pontos időpont "még a jövő zenéje", a tokiói olimpiát irreálisnak tartja, csak lépésről lépésre tervez, attól függően, hogy milyen fizikai és mentális állapotban lesz.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Megoldódott Kijev legnagyobb problémája: mehet Ukrajnának a támogatás - Háborús híreink szombaton

Megoldódott Kijev legnagyobb problémája: mehet Ukrajnának a támogatás - Háborús híreink szombaton

Sikerült átpréselni az amerikai képviselőházon azt a törvényjavaslatot, mely összesen 95 milliárd dollárnyi támogatás szétosztását teszi lehetővé Ukrajna, Izrael és a csendes-óceáni térség államai között. A G7 szintén új támogatásról egyezett meg, a NATO pedig hosszas unszolás után eldöntötte: küldenek még légvédelmi eszközöket Kijevnek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×