eur:
394.08
usd:
369.83
bux:
65692.96
2024. április 23. kedd Béla

A Szolnok és az Eger is nyerni akar - Kezdődik a férfi vízilabda OBI döntője

Szombaton kezdődik a férfi vízilabda OBI döntője, amelynek első meccsén a címvédő Szolnok az Egert fogadja. Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője szerint csapatát nagyon nehéz legyőzni, ez önbizalmat adhat játékosainak. Az Eger is motiváltan készül a fináléra - számolt be az InfoRádióban Dabrowski Norbert, a csapat vezetőedzője.

"A lényeg, hogy mi legyünk a bajnokok"

Cseh Sándor kiemelte, fontos volt, hogy a Szolnok férfi vízilabda csapata az alapszakaszban minél gyorsabban jusson a döntőbe, mert nagyon feszített volt a programjuk.

„Szeretettem volna, ha az utolsó egy-két hétben jut idő pihentetni játékosokat, vagy edzeni azokat, akik a sok meccs miatt kevesebbet tudtak. Ezért nagyon figyeltünk, hogy jó eredményt érjünk el. Ez sikerült is, hiszen százszázalékosan megnyertük az alapszakaszt. Ez eddig tartott, most minden újra kezdődik a döntőben, teljesen más mérkőzésre számítok” - emelte ki a vezetőedző.

Hozzátette, itt már nem az a cél, hogy minél hamarabb végezzenek.

„Nagyon szeretnénk magyar bajnokok lenni” - jelentett ki Cseh Sándor.

A vezetőedző elmondta, az idei döntő menetrendje rendhagyó lesz.

„Nem nagyon szokott előfordulni, hogy a döntők között más találkozók is vannak, most az első mérkőzés után a válogatott tagjai rögtön edzenek, hiszen jövő kedden Világliga csoportkört játszanak a görögökkel. Ez után következik a döntő második felvonása, majd a Szolnoknak és az Egernek is egy hétközi BL-fordulója lesz, aztán megint egy döntő” - sorolta Cseh Sándor.

Az OBI döntője három nyert mérkőzésig tart.

Az esélyekről a vezetőedző úgy fogalmazott: „mindkét dolog a fejemben van: azt soha nem szeretném, hogy ne a Szolnok győzzön, arra számítok, hogy három nullára nyerünk, de az sem baj, ha öt mérkőzésen győzünk, a lényeg, hogy mi legyünk a bajnokok.”

Cseh Sándor hozzátette: „két éve veretlenek vagyunk Magyarországon. Egyértelmű, hogy a Szolnokot nagyon nehéz megverni, de az OSC és az Eger ellen is mindig nagyon kemény mérkőzéseket játszunk.”

A Szolnok vezetőedzője emlékeztetett, a csapatnak van „törleszteni valója”, az Egerben játszott Magyar Kupa-döntőn a hazaiak ötméteresekkel nyertek.

„Egy döntő mindig más lélektannal zajlik, mint egy OBI-es mérkőzés. Az, hogy minket nagyon nehéz megverni, önbizalmat kell hogy adjon” - közölte Cseh Sándor.

"Nem mi vagyunk az esélyesek, de ez sport!"

Dabrowski Norbert, az Eger férfi vízilabda-csapatának vezetőedzője szerint motiváltan készül csapata a szombaton kezdődő Szolnok elleni bajnoki fináléra. A hevesi együttes trénere szerint a Magyar Kupa-győzelem kellő önbizalmat adott együttesének.

Az Eger férfi vízilabda csapatának vezetőedzője elmondta, nem igazoltak új játékosokat erre az évre.

„Nehézségekkel küszködtünk tavaly, új időszámítás kezdődött amikor összeraktuk. Ez volt az erősítés, hogy ugyanaz a keret dolgozik tovább együtt. Stabilabb is lett a játék, ez lehet az erőssége a csapatnak most a Szolnok ellen. Volt már kézzelfogható eredménye is, amikor a Magyar Kupában, büntetőkkel, sikerült őket legyőzni. Ez, hogy meg tudtuk verni a két éve veretlen Szolnokot, mindenképpen pozitív élmény” - jelentette ki Dabrowski Norbert.

Tavaly, a bajnokságban a két csapat már játszott döntetlent.

„Egy bajnoki döntő más, ott háromszor kell nyerni. Nem mi vagyunk az esélyesek, de ez sport” - hangsúlyozta a vezetőedző.

Mint elmondta, az elsődleges cél az, hogy minimum négy, de akár öt mérkőzésből álljon az OBI döntője.

„Azt szeretném, hogy magas színvonalú legyen a döntő, ezzel kapcsolatban van hiányérzetem az utóbbi években. Két nagyon erős, nemzetközileg jegyzett csapat játszik, hiszen mindkettő bejutott a Final Six-be tavaly is, idén is, ami azt jelzi, hogy a magyar bajnokság nagyon erős, magas színvonalú döntőt várok. Remélem, hogy sikerül megnyerni” - hangsúlyozta Dabrowski Norbert.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×