INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Főtáblára jutott a Szolnok

InfoRádió / MTI
Kettős győzelemmel vette a Bajnokok Ligája-selejtező 3. fordulóját a Szolnok, így feljutott a főtáblára, miután a szombati hazai visszavágón hét góllal verte a francia CN Marseille együttesét.

Már az idegenbeli 7-6-os siker sejtette, hogy a Szolnok nyeri a párharcot, végül aztán nem is sima, hanem egyenesen kiütéses győzelmet aratott az itthoni találkozón a magyar bajnoki címvédő.

A szombati mérkőzés francia vezetéssel indult ugyan, utána viszont csupa szolnoki találat következett: a Varga fivérek vezérelte együttes 8-1-ig meg sem állt. Jellemző, hogy a Marseille a harmadik negyed közepén tudott csak másodjára is a magyar csapat kapujába találni, akkor is büntetőből(8-2).

A második félidőben is folytatódott a vendégek vesszőfutása, a Szolnok egymás után lőtte újabb és újabb góljait, s már 12-3-ra vezetett, amikor lefékezett, így a vége - miután a hajrában kiengedett a Szolnok - "csak" 7 gólos hazai diadal lett.

A Szolnok győzelmével tagja lett a BL-főtábla 12 csapatos mezőnyének, amelynek küzdelmei két hatos csoportban zajlanak majd, oda-visszavágós rendszerben. A magyar bajnok a B jelű szextettbe került, s ide juthat be sikere esetén az OSC is, amely 9-7-es nagyváradi győzelmét követően játszik újbudai uszodájában jó előjelek mellett a romániai gárdával szombat este.

A főtábla A csoportjában is van magyar csapat, mégpedig az Eger, amely - mint leendő házigazda - automatikusa tagja a már csak a legjobb hat csapatot mozgósító úgynevezett Final Sixnek is. A hatos döntőnek Budapest ad majd otthont jövőre, június 2. és 4. között. 

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Szolnoki Dózsa-Közgép - CN Marseille (francia) 13-6 (3-1, 5-0, 4-3, 1-2)

A magyar csapat góldobói: Kis G. 3, Madaras, Varga Dá., Mitrovic 2-2, Gocic, Varga Dé., Younger, Aleksic 1-1
továbbjutott kettős győzelemmel a Szolnok

Később:
Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
A-Híd OSC Újbuda - Oradea (román) 19.00

A címlapról ajánljuk