eur:
385.97
usd:
355.43
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Sínnel a kezén versenyez Miklós Edit

Sínnel a kezén versenyez Miklós Edit Bad Kleinkirchheimben, a női alpesi sízők világkupa-sorozatának következő állomásán.

A tavalyi olimpián lesiklásban hetedik versenyző december közepén a Val d'Isere-i vk-verseny edzésén sérült meg. Ezt követően még két futamon rajthoz állt, majd kisebb műtéten esett át Ausztriában, melynek során összevarrták az elszakadt ínszalagot az ujjában.

"Három évvel ezelőtt versenyeztem itt, ez egy eléggé meredek, technikás pálya, de kellemes emlékek fűznek hozzá, mivel itt indulhattam először magyar színekben vk-versenyen" - olvasható a csíkszeredai születésű síző nyilatkozata a magyar szövetség csütörtöki tájékoztatójában.

Miklós Edit a sérüléséről annyit mondott, hogy a napokban lekerült róla a kötés, de még mindig sínnel a kezén síel. Az orvosok szerint szépen javul a hüvelykujja, elég jól tudja mozgatni, túlerőltetnie azonban nem szabad.

Szombaton lesikló, vasárnap pedig szuper-óriásműlesikló futam vár a mezőnyre.

Címlapról ajánljuk
Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Rusvai Miklós: tehén fertőzött meg embert madárinfluenza-vírussal, és ez nem jó jel

Egy tehéntől kapta el a madárinfluenza vírusát egy tejtermelő az Amerikai Egyesült Államokban. A fertőzést idejében megállították, ezért a gazda megúszta egy szemgyulladással; még felső légúti tünetek sem alakultak ki nála. Ez az első bizonyított eset, hogy a H5N1 szarvasmarháról emberre terjedt át, emberről emberre viszont még mindig soha – mondta az InfoRádió által megkérdezett víruskutató.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Nem a gépek veszik el a munkánkat, hanem akik jól használják azokat

Nem a gépek veszik el a munkánkat, hanem akik jól használják azokat

Több felmérés is azt mutatja, hogy a vállalatok nagy részének már van tapasztalata a generatív AI megoldásokkal, amitől hatékonyságnövelést és költségcsökkentést várnak, de a válaszokból az is kiderül, hogy a legtöbben nem tudják, hogy milyen úton induljanak el, hogyan építsék azt be a szervezet mindennapi működésébe. Kovács Gyula, az AI-szolgáltatásokat nyújtó Neuron Solutions ügyvezetője szerint fontos, hogy a munkavállalók megértsék: az AI nem a munkájukat veszélyezteti, a „fenyegetés” inkább abban áll, hogy olyan emberek veszik el a munkájukat, akik jobban használják a gépeket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×