eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Vénalenyomatos azonosítás a Fradi-stadionban

A biometrikus azonosítást és az úgynevezett vénalenyomatot már Magyarországon is egyre több helyen használják, ezzel a módszerrel bárki tökéletesen beazonosítható - mondta az InfoRádiónak a Biosec Kft. ügyvezetője. Györgydeák Péter kiemelte, hogy az új Fradi stadionban is ezzel azonosítják majd be a szurkolókat.

A biometrikus személyazonosítás fiziológiás ismérvek alapján történik. "Számos biometrikus rendszert ismerünk: ujjlenyomat, hangfelismerés, fontos, hogy mindig valamilyen testi vagy egyéb adottságot mér a rendszer, és abból próbál azonosítani" - magyarázta Györgydeák Péter.

"A vénaszenzorban alapuló technológia belső, kívülről nem látható ismérvet azonosít. Érintésmentesen, egészségre nem ártalmas módon, infravörös fény kibocsátásával méri a tenyérben található vénastruktúrát, a bőr alatti hajszálerezetet. A szenzor által elhelyezett ötmillió referenciapontot digitalizáljuk, amely visszafejthetetlenné, nem reprodukálhatóvá és névtelenné teszi a mintázatot, mert nem rögzít képet" - hangsúlyozta a Biosec Kft ügyvezetője.

"A vénaszenzoros azonosítás előnye az ujjlenyomattal szemben, - ami elkopik és rengeteg külső tényező is befolyásolja -, ha él a végtag, tudjuk azonosítani és egészségügyi, egyéb tényezők nem befolyásolják a mintavételt. Az egyén számára is kényelmes, nem kell semmibe belenézni, ujjlenyomatot leadni, csak a szenzor fölé kell tartania a kezét" - mondta Györgydeák Péter. Hozzátette: "titkos adatgyűjtésre ezért nem is alkalmas, az azonosított önkéntesen helyezi a szenzor fölé a kezét."

"Amellett, hogy ez a legbiztonságosabb azonosítási eljárás, a legköltséghatékonyabb is, a szenzoron és a szoftveren kívül ugyanis nincs szükség más eszközre. Nemzetközi szinten több referenciánk van, de már Magyarországon is egyre több helyen használják, a ferencvárosi stadionban is ilyen, vénaszenzoron alapuló személyazonosító rendszert szerelnek a kapukba" - mondta a Biosec Kft. ügyvezetője.

Hanganyag: Szabó Gergõ

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×