eur:
388.97
usd:
363.5
bux:
68043.21
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Grúz ellenféllel bokszol az Eb-címért Erdei Zsolt

Erdei Zsolt korábbi félnehéz- és cirkálósúlyú profi ökölvívó világbajnok a grúz Salva Jomardasvilivel küzd majd meg március 8-án Kecskeméten a Boksz Világszervezet (WBO) Európa-bajnoki címéért.

A 39 éves bokszoló menedzsmentjének, a Felix Promotionnek keddi közleménye szerint Jomardasvili eddigi pályafutása során 36 győzelmet aratott, ebből 27-szer kiütéssel nyert, s hatszor kapott ki.

"Megnéztem néhány mérkőzését, amelyekből az derült ki, hogy erőszakos, harcos srác" - idézte a közlemény Erdei Zsoltot, aki hozzátette, jó ellenfélnek tartja a grúzt. "Taktikusan, okosan kell bokszolnom ellene."

Erdei január közepén jelentette be, hogy Eb-címért bokszol majd Magyarországon, s ha a találkozó jól sikerül, akkor nem zárja ki a folytatás lehetőségét.

Erdei Zsolt amatőrként világ- és Európa-bajnok volt, illetve olimpiai bronzérmet szerzett. A profik között egészen tavaly márciusig nem kapott ki, 33 mérkőzést nyert meg sorozatban. 2004 és 2009 között volt a WBO félnehézsúlyú világbajnoka, 2009 novemberében pedig a Boksz Világtanács (WBC) cirkálósúlyú címét hódította el. Egyetlen vereségét az orosz Gyenyisz Gracsovtól szenvedte el tavaly márciusban, méghozzá erősen vitatható, megosztott pontozással.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, nagy erőkkel támad az orosz hadsereg - Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×