eur:
388.87
usd:
360.52
bux:
68464.47
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hét számban indul Hosszú Katinka az úszó Európa-bajnokságon

Minden rendben a magyar csapat háza táján, valamennyi versenyző épen, egészségesen, jó formában várja a csütörtöki rajtot a Herningben vasárnapig tartó rövidpályás úszó Európa-bajnokságon - adott helyzetjelentést a dániai helyszínről Kiss László szerdán az MTI-nek.

A szövetségi kapitány elmondta: a délutáni technikai értekezleten véglegesíti, hogy a 26 fős csapatból az első számú női úszónak számító világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinka hét számban is indul a 25 méteres medencében zajló kontinensviadalon.

Az olimpiai aranyérmes, rövidpályán ugyancsak vb- és Eb-győztes Gyurta Dániel fő száma, a 200 méter mell mellett a 100-as távon is megméreti magát, ugyanakkor az ötkarikás ezüstérmes, és rövid pályán is felettébb otthonos Cseh László korábbi sikerszámai közül a 400 méteres vegyest ezúttal kihagyja programjából, s csak 200 méter vegyesen, továbbá 100 és 200 méter pillangón áll rajthoz.

Ami a váltókat illeti, debütálást hoz a javából az idei Eb: korábban tudniillik sohasem indult még magyar staféta 25-ös medencében, Herningben viszont négyben is szerencsét próbál a szakvezető által kijelölendő kvartett.

"A 4x50 méteres férfi vegyesváltóban fiatalokat dobunk mélyvízbe, lesz továbbá női gyorsváltónk, s a két-két női és férfi úszó alkotta vegyescsapatok versengésében is ott lesznek a mi négyeseink a vegyes- és a gyorsváltóban" - mondta Kiss László, aki hozzáfűzte: a tavalyi rövidpályás Eb-hez hasonló jó szereplést vár, vagyis hat aranyérem megszerzésében bízik.

A franciaországi Chartres-ban rendezett 2012-es kontinensviadalon 12 medál volt a magyar mérleg, hat arany, négy ezüst és két bronz megoszlásban.

Az olimpiákat leszámítva korábban még sohasem indult ekkora létszámú magyar úszócsapat külföldi világversenyen, mint most.
A magyar résztvevők:
férfiak:
Balog Gábor, Bernek Péter, Biczó Bence, Cseh László, Dudás Dániel, Földházi Dávid, Gyurta Dániel, Gyurta Gergely, Horváth Dávid, Kis Gergő, Kozma Dominik, Pulai Bence, Rákos Patrik, Takács Krisztián, Verrasztó Dávid
nők:
Dara Eszer, Farkas Adél, Ferenczi Fanni, Hosszú Katinka, Joó Sára, Mutina Ágnes, Novoszáth Melinda, Sebestyén Dalma, Szilágyi Liliána, Sztankovics Anna, Verrasztó Evelyn

Címlapról ajánljuk

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×