eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Bogdán hozta a döntetlent a csehek ellen

A magyar labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott felkészülési mérkőzésen a Puskás Stadionban a csehekkel. Mindkét félidőben egy gól esett, a vendégek vezető gólja után a másodikban Dzsudzsák Balázs tizenegyesből egyenlített. A mérkőzés képe alapján a döntetlen igazságos.

aA magyar válogatott az előre jelzett összeállításban kezdett, Bogdán Ádám előtt Vanczák Vilmos, Juhász Roland, Korcsmár Zsolt és Kádár Tamás, a középpályán Pintér Ádám és Varga József, valamint Koman Vladimir, Dzsudzsák Balázs és Kovács István, elöl pedig Szalai Ádám lépett pályára.

A csehek két csatárral, Libor Kozákkal és Matej Vidrával próbálkoztak. A magyar együttes kezdte hatékonyabban a találkozót. Aztán a 6. percben Bogdán bravúrjával indult egy magyar akció, amelyet Dzsudzsák fejezett be lövéssel, Drobny védett. A szöglet után Vanczák fejese veszélyeztetett.

A 16. percben Vanczák a kapura lőtte a labdát, ami Tomas Sivok kezéről pattant le. Howard Webb vétlennek minősítette a kezezést, nem adott büntetőt. Úgy tűnt, tévedett.
A 23. percben egy gyors kontrából megszerezték a csehek a vezetést, egy bal oldalon végigvitt akció után Kádár Tamás nem tudott szerelni középen, a helyén pedig két cseh érkezett, közülük Libor Kozák küldte a kapuba a labdát. Sokat hibázik a magyar védelem.  
A gól után is a cseheknek volt nagyobb lehetősége, a tavalyi prágai mérkőzésen a hazaiak gólját szerző Michal Kadlec három lépésről, tiszta helyzetből eltévesztette a magyar kaput. 
Az első félidőben a magyar csapat nem tudta megvalósítani az elképzelését, a csehek vonulhattak vezetéssel pihenőre.
A második félidő a két új játékost, Hajnal Tamást és Böde Dánielt is bevető magyar válogatott helyzetével indult, Vanczák Vilmos csúsztatta a labdát egy szöglet után a lécre. Másfél perccel később Koman jó meglátása és fordítása után Dzsudzsák lőtt távolról a jobb alsó sarok mellé.
A másik oldalon Jirácek két méteről lőtte az üres kapu fölé a labdát. 
Az 56. percben a legveszélyesebb magyar támadó, Vanczák büntetőt harcolt ki. A tizenegyest Dzsudzsák Balázs a kapufa segítségével a hálóba vágta. 1-1.
Két perccel később Bogdán bravúrja kellett ahhoz, hogy maradjon a döntetlen. A folytatásban inkább a csehek birtokolták többet a labdát, nagy munka hárult a magyar védelemre és a középpályásokra. Egervári Sándor Korcsmár helyére Guzmicsot küldte be a hetvenedik perchez közeledve. 
A 71. percben Dzsudzsák szólója után Koman közelről, nagy helyzetben, Drobnyba bombázta a labdát. Az utolsó öt perc kezdetén Václav Kadlec közeli lövését Bogdán védte. Drobnyéhoz hasonló bravúr volt. A 89. percben megint Drobnyn volt a sor: kikapta a léc alól Guzmics fejese után a labdát. Ez volt a mérkőzés utolsó helyzete.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×