eur:
388.99
usd:
361.98
bux:
0
2024. május 8. szerda Mihály

Ilyet még sohasem produkált a Chelsea az Abramovics-érában!

Andre Villas-Boas, a Chelsea fiatal edzője azt mondta a Liverpool elleni vereség után, hogy "nagyon nehéz lesz megnyerni a bajnokságot". Alkalmasint nincs az az elfogult Chelsea-hívő, aki ne tartaná felettébb optimistának még ezt a megfogalmazást is. Az ifjú portugál tréner azt is mondta, biztos az állása. Ebben viszont lehet, hogy egyedül marad a véleményével.

A londoni Kékek az őszi idényben kikaptak már a (korábbi) Nagy Négyes másik három tagjától, a Manchester Unitedtől, az Arsenaltól és a Liverpooltól is. Ráadásul - az Abramovics-érában először - egymás után két hazai bajnoki mérkőzést veszítettek el. Portugál és portugál között nagy különbség lehet: José Mourinhóval hajdanán egyetlen bajnoki mérkőzését sem veszítette el a csapat a Stamford Bridge-en.

A mostani idényben szeszélyes a Kékek formája, a szeptember-októberi jó sorozat után (a Ligakupát nem számítva: öt mérkőzésből négy győzelem, egy döntetlen) a következő harminc napban (ismét csak a csekély presztízsű sorozatot figyelmen kívül hagyva) öt mérkőzésből csak egyet nyert meg.

A Pool ellen - sakknyelven írva - döntetlen színezetű mérkőzést veszített el világossal a csapat. Maxi Rodriguez a 33. percben szerzett vezető gólját ugyanis Daniel Sturridge az 55. percben kiegyenlítette. Úgy festett, mindkét csapat szerez egy pontot, ám a 87. percben Glen Johnson, a Vörösök angol válogatott jobbhátvédje belőtte a győztes gólt.

A Liverpool sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzését nyerte meg a Chelsea ellen, a háromból kétszer a Stamford Bridge-en tudott nyerni. A Kékek hátránya immár 12 pont a listavezető Manchester City, s hét a Manchester United mögött. A Newcastle három ponttal áll jobbal, a két mérkőzéssel kevesebbet játszott Tottenham, a vesztett pontokat tekintve hattal.

Chelsea-Liverpool 1-2

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×