eur:
389.14
usd:
360.79
bux:
68467.12
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Cristiano Ronaldo megdöntötte Puskás Ferenc csúcsát

A Real Madrid 4-0-ra győzött a Getafe ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában. A mesterhármast szerző Cristiano Ronaldo a bajnokságban 37, minden sorozatot figyelembe véve 50 gólnál jár az idényben, s utóbbival megdöntötte Puskás Ferenc korábban megdönthetetlennek vélt csúcsát.

A Madrid tartalékos összeállításban - például Iker Casillas, Sergio Ramos, Khedira és Kaká nélkül - is biztosan nyerte a találkozót, elsősorban a remeklő, s két gólpasszt is adó Mesut Özil, valamint a mesterhármast elérő Cristiano Ronaldo jóvoltából.

(Casillas távollétében Adán védett az első nyolcvan percben, majd a hajrára beállt a helyére Mejías, akinek ez volt az első mérkőzése az első csapatban. Õ a nyolcadik fiatal, saját nevelésű játékos, aki bemutatkozott az idényben tétmérkőzésen az első csapatban, követve a következőket: Adán, Mateos, Juan Carlos, Morata, Sarabia, Álex Fernández, Nacho.)

Idénybeli hatodik mesterhármasával (sőt, ezek közül kettő négyes volt!) Cristiano Ronaldo túlszárnyalta Puskás Ferenc 1959-60-as, megdönthetetlennek vélt gólcsúcsát (49 gól, minden sorozatot beleértve, szemben CR ötvenével.)

A spanyol ligabajnokságok történetében ketten értek el egy idényen belül több bajnoki gólt: Telmo Zarra és Hugo Sánchez, 38-38-at.

A portugál szupersztár 2009 nyarán szerződött a Real Madridhoz, azóta a hivatalos mérkőzéseken 87 meccsen 83 gólt szerzett. A 2010-2011-es abszolút rekordja (s még van két mérkőzése az idényből, a Manchester Unitednél, a legjobb idényében a 2007-2008-asban 42 gólig jutott. Ugyanabban az idényben érte el bajnoki gólcsúcsát (31), amit idén a legutóbbi hétvégén megdöntött, s immár 37 találatnál jár.

Címlapról ajánljuk
Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Fontos sávban a forint

Fontos sávban a forint

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×