eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Egervári: Hisszük, hogy kellemes meglepetést okozhatunk

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya bízik abban, hogy a csapat kellemes meglepetést okoz majd a szurkolóknak pénteken, a Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

A szakvezető a Telkiben, csütörtökön megtartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a taktikai hadrend 99 százalékig elkészült, többször elemezték a játékosokkal közösen a világbajnoki ezüstérmes futballját, s mindenki tudja, hogy mi lesz a feladata a pályán.

"Jó véleménnyel vagyok a játékosokról, bár előfordulhat, hogy a 70. perc környékén esetleg elfáradhat egy-egy olyan futballista, aki az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséghez jutott a klubcsapatában - fogalmazott a kapitány. - Ugyanakkor mentálisan mindenki tökéletesen felkészült, nagyon magabiztos ellenféllel állunk szemben, amely a világ egyik legjobb csapata."

Egervári hozzátette, a válogatott alapjátékán nem sokat változtattak, de kisebb eltérés lehetséges, ugyanis az elemzések során sikerült megtalálniuk egy-egy rést a holland védelemben.

Dzsudzsák Balázs, a csapat támadója úgy véli, a vendégek kissé arrogánsan, a riválist lekezelve várják a mérkőzést, nem veszik komolyan a budapesti találkozót, inkább a keddi, amszterdami visszavágóra koncentrálnak.

"Három éve játszom Hollandiában, jellemző rájuk, hogy sok esetben úgy érzik, ők találták ki a labdarúgást - fogalmazott a PSV Eindhoven szélsője. - Egyáltalán nem félnek tőlünk, ez pedig kedvezhet nekünk, mindent meg kell tennünk, hogy meglepjük őket."

Dzsudzsák hozzátette, csütörtökön már nem érzett fájdalmat, bordaközi izmának húzódása teljesen rendbe jött. Kérdésre válaszolva azt mondta, nem készül arra, hogy rá nagyobb figyelmet fordítanak a hollandok, s esetleg két védőjátékos is őrzi majd.

"Nem hiszem, hogy így lesz, bár az lenne a legjobb, ha rám többen figyelnének, akkor ugyanis több területhez jutnánk a pályán - mondta. - Ugyanakkor a magyar válogatott nem egy futballistáról szól, hanem, ahogyan azt ősszel is megmutattuk, csapatként vagyunk igazán erősek."

A Magyarország-Hollandia Eb-selejtező pénteken 20:30 órakor kezdődik a Puskás Ferenc Stadionban.

A várható kezdőcsapatok (az MTI, valamint a De Telegraaf szerint):
Magyarország: Király Gábor - Lázár Pál, Juhász Roland, Lipták Zoltán, Laczkó Zsolt - Vadócz Krisztián, Elek Ákos - Koman Vladimir, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs - Rudolf Gergely

Hollandia: Michel Vorm - Gregory van der Wiel, Joris Mathijsen, John Heitinga, Erik Pieters - Rafael van der Vaart, Nigel de Jong - Dirk Kuyt, Wesley Sneijder, Ibrahim Afellay - Robin van Persie

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×