eur:
399.27
usd:
363.79
bux:
74175.47
2024. október 8. kedd Koppány

Mitől jobb a Mourinho-féle Real Madrid?

Közel öt hónapja nevezték ki José Mourinhót a Real Madrid vezetőedzőjévé. A portugál sztáredzővel eddig veretlen az együttes, vezeti a spanyol bajnokságot és a BL legnehezebb csoportját. A Goal.com azt mérte fel, mi változott az elmúlt évhez képest a királyi gárdánál.

Tavaly nyáron 250 millió euróért vásárolt új játékosokat a Real Madrid, ám a sikerek így sem jöttek: az együttes második lett a bajnokságban, a BL-ben pedig a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. Florentino Pérez klubelnök a nyáron már más stratégiát választott, és bár a játékoskeretet is megerősítette, az edzői poszton nagyot húzott: Manuel Pellegrinit a kétszeres BL-győztes José Mourinho váltotta. A portugál tréner eddig mindenhol sikereket ért el, Portugáliában, Angliában és Olaszországban is megnyerte a bajnokságot és a hazai kupát, így azt várták tőle, hogy Madridba is trófeákat szállít.

A szezonból eddig három hónap telt el, és bár korai mérleget vonni, abban a Real-szurkolók szerte a világon egyetértenek, hogy José Mourinho volt a legjobb igazolás. Az együttes veretlenül vezeti a bajnokságot, gólgazdag meccseket játszik, és a BL-ben is három sikerrel áll. Mourinho csapata magabiztosan győzött a Milan ellen, míg Pellegrinivel tavaly kikapott a Real az olaszoktól.

Tavaly nyolc bajnoki forduló után 19 ponttal, 20-6-os gólaránnyal állt a királyi gárda, idén egy ponttal gyűjtött többet, de a gólkülönbség is imponálóbb, 22 rúgott mellett négy kapott gól olvasható le a tabelláról - vagyis Mourinho egyelőre jobban áll elődjénél. A sztáredző számára az igazi próba a két Barcelona elleni szuperrangadó lesz - az elsőt november 27-én rendezik -, valamint az, hogy idén sikerül-e bejutni a BL-ben a legjobb nyolc közé.

A portugál szakvezető csábította Madridba honfitársát és korábbi játékosát, Ricardo Carvalho. A védő fele annyiba került, mint a tavaly igazolt Raul Albiol, és a különbség legfeljebb a korral magyarázható, a képességekkel nem. A Chelsea-től megszerzett portugál védő kiválóan teljesít a Real mezében, a négy kapott gól mindenképpen erről árulkodik. Carvalho emellett az ellenfél kapuja előtt is feltalálja magát, és szerzett már fontost gólt a blancóknak. A tavaly a Valenciától szerződtetett Raul Albiolnak sérüléséből felépülve nem lesz könnyű visszakerülni a kezdőcsapatba.

Szintén remek igazolásnak tűnik Mesut Özil. A fiatal német középpályást 15 millió euróért sikerült a Realhoz szerződtetni, és bár nehezen lendült játékba, szeptember közepétől fogva minden meccsen kiválóan teljesít. Eddig hat gólpasszt adott és már három találatot szerzett. Ha így folytatja, nem lehet kérdés, hogy megtartja helyét a kezdőcsapatban azt követően is, hogy Kaká felépül. A tavaly 67,5 millió euróért vett brazil aranylabdást sérülések hátráltatják, néhány jó meccs volt eddig Real-mezben, így nem csoda, hogy már kölcsönadása is szóba került.

A Real Madrid szombat este a Hercules Alicante otthonában lép pályára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.09. szerda, 18:00
Kiss J. László
a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

Újabb szociális támogatás ígéretével igyekszik szavazókat megszólítani Harris

A demokrata elnökjelölt, Kamala Harris újabb javaslatot tett az egészségügyi ellátás kiterjesztésére, ezúttal az otthoni idősgondozás területén. Az alelnök a "gondozási gazdaság" fellendítését és az egészségügyi költségek csökkentését célzó erőfeszítései részeként ismertette tervét az ABC "The View" című műsorában adott interjújában.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 8. 15:47
×
×
×
×