eur:
385.9
usd:
354.75
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes

Cristiano Ronaldo kontra Lionel Messi - videóval

Az éllovas Real Madrid a négy gólig jutott Cristiano Ronaldo vezérletével 6-1-re nyert a vendég Racing Santander ellen a spanyol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának szombati játéknapján. A Pintér Ádámot nélkülöző Real Zaragoza hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a címvédő FC Barcelonától, a katalánok mindkét gólját Lionel Messi szerezte.

Alkalmasint így is összefoglalható a Primera División két óriásának szereplése a hétvégi fordulóban. Ám talán érdekesebb hozsannázni a főszereplőket, az európai futball 2008-as és 2009-es aranylabdását.

Lionel Messi lépett hamarabb pályára, kezdjük vele a sort. A 42., és a 66. percben lőtt gólt, a másodikat már emberelőnyben, hiszen a Zaragozából Ponzio piros lapot kapott a második félidő elején.


A Víctor Valdés - Dani Alves, Piqué, Puyol, Abidal - Sergio Busquets (Mascherano, 87.), Iniesta (Thiago, 71.), Keita; Pedro (Bojan, 74.), Messi, Villa összeállításban játszó katalánok közül kiemelkedett az argentin csillag. Immár 12 gólnál jár az idényben, ötöt szerzett a bajnokságban, négyet a Bajnokok Ligájában és hármat a kétmeccses spanyol Szuperkupa-döntőben.

A mostani kettővel nyolcra növelte a pályafutása során a Zaragoza ellen elért góljai számát, ezzel e gárda (holtversenyben a Sevillával és az Atléticóval) a "kedvenc" ellenfele. Messi egyébként a hétközben a Bajnokok Ligájában is szerzett gólt, s ott 31 találatával beérte a klubrekorder Rivaldót. A bajnokságban 150 mérkőzésen 93 gól a mérlege, a Barça korábbi játékosai közül csak Mariano Martín (97), Samuel Eto'o (108), Kubala László (131), s az utolérhetetlen César Rodríguez (195) szerzett nála több bajnoki találatot.

Cristiano Ronaldo először szerzett négy gólt a Real Madrid játékosaként, sőt profi pályafutása során. Real Madrid-játékos egyébként két éve jutott legutóbb négy gólig: akkor Gonzalo Higuaín jutott négyig, a Málaga ellen. A negyedik találat 2010 októberében a 11. gólja volt. (Kilenc e csapat mezében, kettő a portugál válogatottban.)



A királyi klub tagjaként 46 bajnoki mérkőzésen 44 gólnál tart, ami még korábbi manchesteri átlagánál is sokkal jobb. Mutatója (gólátlaga) jobb a klub olyan korábbi legendás játékosainál, mint Alfredo Di Stéfano, Raúl González, vagy Hugo Sánchez.

A Real Madrid az első nyolc bajnoki találkozóján 22 gólt szerzett, ez 2,75-ös átlag, ez jobb, mint amit a 107 gólos idényben, John Toshackkel elért a csapat

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×