INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Schmitt Pál megnyitotta az Eb-t

InfoRádió / MTI
Schmitt Pál szerda esti ünnepi beszédével hivatalosan is megkezdődött a 30. úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság két magyarorszégi színhelyen, Budapesten és Balatonfüreden.

A Magyar Köztársaság megválasztott elnöke, az Eb fővédnöke a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában teltház, mintegy ötezer ember előtt elhangzott megnyitójában így fogalmazott:

"Meggyőződésem, hogy az úszás ünnepének, magyar sikereknek leszünk megint tanúi, akárcsak négy éve is. De nemcsak magunknak, a mi versenyzőinknek, hanem minden résztvevőnek kívánom, hogy élete legjobb formájában versenyezzen!"

Nory Krutchen, a kontinentális szövetség, a LEN elnöke köszöntőjében leszögezte, hogy "a nagyszerű Magyarország és népe különleges, bensőséges viszonyban áll a sporttal".

"Kevés helyen olyan nyilvánvaló ez, mint itt, a Margitszigeten. Ez a helyszín példátlan módon negyedszer biztosít tökéletes körülményeket ahhoz, hogy a kitűnő versenyzők a legjobb teljesítményt nyújthassák. A LEN hálás ennek a városnak, és büszke arra, hogy története olyan szorosan összekapcsolódik a magyar fővároséval" - mondta a LEN első embere.

A beszédeket követő, tűzijátékkal ötvözött kulturális programban fellépett a 100 tagú cigányzenekar, a Strokes és a Bad Boyz együttes, Bangó Margit Kossuth-díjas énekesnő, s a Presidance tánccsapat.

A címlapról ajánljuk