eur:
393.63
usd:
364.79
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Schmitt Pál megnyitotta az Eb-t

Schmitt Pál szerda esti ünnepi beszédével hivatalosan is megkezdődött a 30. úszó, műugró, műúszó és nyíltvízi Európa-bajnokság két magyarorszégi színhelyen, Budapesten és Balatonfüreden.

A Magyar Köztársaság megválasztott elnöke, az Eb fővédnöke a margitszigeti Széchy Tamás Uszodában teltház, mintegy ötezer ember előtt elhangzott megnyitójában így fogalmazott:

"Meggyőződésem, hogy az úszás ünnepének, magyar sikereknek leszünk megint tanúi, akárcsak négy éve is. De nemcsak magunknak, a mi versenyzőinknek, hanem minden résztvevőnek kívánom, hogy élete legjobb formájában versenyezzen!"

Nory Krutchen, a kontinentális szövetség, a LEN elnöke köszöntőjében leszögezte, hogy "a nagyszerű Magyarország és népe különleges, bensőséges viszonyban áll a sporttal".

"Kevés helyen olyan nyilvánvaló ez, mint itt, a Margitszigeten. Ez a helyszín példátlan módon negyedszer biztosít tökéletes körülményeket ahhoz, hogy a kitűnő versenyzők a legjobb teljesítményt nyújthassák. A LEN hálás ennek a városnak, és büszke arra, hogy története olyan szorosan összekapcsolódik a magyar fővároséval" - mondta a LEN első embere.

A beszédeket követő, tűzijátékkal ötvözött kulturális programban fellépett a 100 tagú cigányzenekar, a Strokes és a Bad Boyz együttes, Bangó Margit Kossuth-díjas énekesnő, s a Presidance tánccsapat.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×