eur:
388.96
usd:
363.49
bux:
68119.76
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Aranyérmes a magyar női váltó az öttusa Eb-n

Aranyérmes lett a Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta összeállítású magyar csapat a debreceni öttusa Európa-bajnokság hétfői női váltóversenyében.

A magyarok a vívás nagy részében eredményesen szerepeltek, de a lengyelektől elszenvedett 7-2-es vereséggel a végére kiszorultak az első három közül, az úszásban - 3x100 méteren - aratott nagy különbségű győzelmükkel azonban két szám után az élre álltak. A lovaglásba aztán megint becsúszott egy-két hiba, így a 3x2000 méteres, lövészetekkel megszakított futásnak a csehek mögött másodikként vágtak neki. Az első lövészet után már megint az élen voltak, és bár mögöttük többször változott a helyzet, ők jó sorozatokkal magabiztosan őrizték pozíciójukat. Előbb Kovács Sarolta dolgozta le a hátrányt, majd növelte az előnyt, aztán Gyenesei Leila futotta el az üldözőktől, végül Tóth Adrienn ismételte meg társai jó teljesítményét. A három magyar lány összesen hat lövősorozatában alig akadt rontott kísérlet.

A második helyen a németek, a harmadikon pedig a lengyelek végeztek a nyolc válogatottat felvonultató versenyben.

A fiatal magyar csapat ugyanebben az összeállításban 2008-ban már világbajnok is volt váltóban, de akkor még külön rendezték a lövészetet és a futást.

Eredmény:

1. Magyarország (Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta) 5366 pont (vívás: 34 győzelem/29 vereség/840 pont, úszás: 3:01.31 perc/1168 pont, lovaglás: 1074 pont, lövészet-futás: 23:49.31 perc/2284 pont)
2. Németország (Lena Schöneborn, Eva Trautmann, Annika Schleu) 5324
3. Lengyelország (Paulina Boenisz, Sylwia Czwojdzinska, Katarzyna Wojcik) 5300

Kedden, az Európa-bajnokság zárónapján a férfiak váltóversenyét rendezik. A magyar csapatban Marosi Ádám, Kasza Róbert és Németh Róbert szerepel.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi- Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×