eur:
400.09
usd:
362.14
bux:
73059.71
2024. október 3. csütörtök Helga

Ronaldinho: "A pályán, a teljesítményemmel válaszoltam Dungának" - videóval

Háromgólos győzelemmel búcsúzott az AC Milan a 2009-2010-es szezontól, a csapat legjobbja, a brazil Ronaldinho két gólt is szerzett. Dida, Favalli és talán Inzaghi utoljára játszott piros-feketében. A közönség lelkesen ünnepelte a távozó edzőt, Leonardót - s felállva éltette a vb-keretből kihagyott Ronaldinhót.

Az idény végére teljesen szétesett, 15. bajnoki vereségével 1961-62-es negatív csúcsát beállító Juve nem volt méltó ellenfele a Milannak. A szurkolók így ünneppé változtatták a mérkőzést.

Ronaldinho, akit Dunga kihagyott a 23-as vb-keretből, s csak a harmincas névsorába jelölt, két gólt is szerzett. A mérkőzés után azt mondta, nagyon szomorú a mellőzése miatt, de ő nem tehet ellene semmit. "Én a pályán, a teljesítményemmel válaszoltam, az olyanokkal, mint a szombat esti. Nincs ezzel kapcsolatban más mondanivalóm."


Aztán még csak hozzátette azért: "Továbbra is azt gondolom, nagyszerű szezont zártam, de egyáltalán nem akarom magam más brazil játékosokhoz hasonlítani. Tiszteletben tartom Dunga döntését. Ha ő látta az idei formámat, s ezek után úgy ítélte meg, hogy ez nem elég, ez csak az ő dolga."

Az újságírók a mérkőzés után faggatták Ronaldinhót a folytatásról is. Dinhót 2011-ig köti szerződés a Milanhoz, jövő ilyenkor már nem kérhet érte pénzt a klub. Õ maga sem mondta, hogy mindenáron maradna, gyakorlatilag ugyanazt a mondatot fogalmazta meg a jövőjével kapcsolatban, mint néhány méternyire tőle Gianluigi Buffon, a Juventus kapusa a sajátjáról: "Nem tudom még, mi lesz"

A Milan tábor melegen ünnepelte a mérkőzés alatt Leonardót, a játékosokon is látszott, elsősorban érte játszanak. A két gólszerző, Antonini és Ronaldinho is hosszan köszöntötte edzőjét. A szurkolók megköszönték transzparenseiken Leonardo, becenevén Leo munkáját - s erősen bírálták a klubelnököt, Berlusconit.


Így búcsúzott a Milan Leonardótól (2010.05.16.) (acmilan.com)

Az edző elsősorban az elnökkel való konfliktusa miatt távozik 13 év után a Milantól, s miatta jelentette ki, hogy soha nem tér majd vissza a klubhoz. (Leonardo egyébként a nyilvánosság előtt tagadta, hogy Berlusconi miatt távozna.) Ugyanakkor a szurkolókat felszólította Leonardo, hogy ne tüntessenek Berlusconi ellen.

Adriano Galliani ügyvezető a jövőről szólva kijelentette, hogy biztos, hogy ő is és Pato is marad - a szurkolóknak alkalmasint utóbbi volt a fontosabb információ. A Dunga által ugyancsak mellőzött brazil csatárt, aki 23 mérkőzésen 12 gólt szerzett a mostani szezonban, a Real Madrid és a Chelsea kívánságlistáján is szerepel.

Szerinte a szurkolók hálátlanok Berlusconival, aki nem érdemli meg a kritikákat azok után, mennyi mindent tett a csapatárt szűk negyedszázad alatt. Az új edző személyét illetően még korainak ítélte akár a találgatásokat is - az olasz sajtó szerint nem zárható ki Marcello Lippi szerepvállalása a klubnál. Ha a világbajnok edző érkezne a csapathoz, szinte biztos, hogy két fiatal, agilis edzőt is maga mellé venne.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.03. csütörtök, 18:00
Kovács Ákos
Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész
A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

A közel-keleti feszültséget emésztették a piacok

Elsősorban a tegnap esti közel-keleti eszkaláció nyomhatja rá a bélyegét a mai kereskedési hangulatra: Irán este rakétatámadást indított Izrael ellen, utóbbi pedig ma reggel újabb csapást mért Libanonra. A fejlemények tovább élezik a geopolitikai helyzetet a térségben, aminek hatására emelkedik az olaj ára, a tengerentúli tőzsdéken pedig nagy esést láttunk tegnap. Az európai piacokon vegyes mozgásokat láthattunk, és a délutáni amerikai munkaerőpiaci adat sem változtatott érdemben a hangulaton. Szektorszinten jól teljesítenek az olajipari és a védelmi cégek, míg a légitársaságok esnek. Amerikában óvatos emelkedést hozott a szerdai nap, érdemes azonban kiemelni a Teslát, melynek árfolyama közel 4 százalékos mínuszban zárt, miután a vállalat a vártnál kevesebb autót értékesített a harmadik negyedévben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 2. 22:25
×
×
×
×