eur:
399.4
usd:
363.8
bux:
74306.62
2024. október 8. kedd Koppány

A borzalmas záporok Barrichellónak kedveztek

A szélsőséges időjárási körülmények miatt többször hosszú ideig szünetelt a Brazil Nagydíj időmérő edzése, amelyen végül Rubens Barrichello volt a leggyorsabb, így ő indulhat az élről a vasárnapi futamon. A világbajnoki címre hajtó brazil vetélytársai csak a mezőny hátsó feléből indulhatnak: Jenson Button a 14., Sebastian Vettel a 16 .helyről.

Minden idők leghosszabb időmérője lett az idei Brazil Nagydíjé, ami eső és baleset miatti szünetek miatt majdnem három órán át tartott.

Magyar idő szerint este hétkor indult, szakadó esőben, öt perc után a ferraris Giancarlo Fisichella megpördülése miatt állították le először. Az első, húszperces harmad végéig nagyjából óra telt el, és kiesett a vb-esélyes Sebastian Vettel, valamint Lewis Hamilton is. A német a legnagyobb zivatarban volt kint a pályán, az is csoda, hogy körbe tudott menni a vizen.

A második harmad hosszabb várakozás után kezdődött, majd Vitantonio Liuzzi miatt a tréninget leállították, és a viharos esők miatt csak bő egy óra múlva indították újra. A Force-India egyébként csúnyán összetört, de az olasz pilóta sértetlenül szállt ki a versenyautóból. Végül magyar idő szerint este kilenc után néhány perccel ismét kijöhettek a pályára a versenyzők. A Q2 végén a világbajnoki pontversenyben élen álló Jenson Button is búcsúzott (14. hely), míg a harmadik vb-aspiráns, a hazai közönség előtt versenyző Rubens Barrichello épp hogy befért a legjobb tízbe.

Talán megijedt, talán csak jól választott gumit a hazai pályán versenyző Barrichello, mindenesetre az utolsó periódusban remekülment és megnyerte az időmérőt. Vettel márkatársa, Mark Webber végzett mögötte, majd Adrian Sutil és Jarno Trulli következik.

A vasárnapi futamra hasonló, bár csendesebb esőzést várnak. Barrichello az 1., Button a 14., Vettel a 16. helyről kezd. Ha Barrichello megnyeri a futamot, Button pedig nem szerez pontot, akkor a brazil hátránya négy pontra csökken az összetettben a szezon utolsó versenye előtt. Nagy izgalmak várhatók tehát a magyar idő szerint este 7 órára kezdődő futamon...

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor Strasbourgban: az EU-nak változnia kell

Orbán Viktor Strasbourgban: "az EU-nak változnia kell"

Kedd délután órákon át faggathatják újságírók a magyar miniszterelnököt egy nappal azelőtt, hogy bemutatja Magyarország EU-elnöki programját a plenáris ülésen. Szólt a gazdasági versenyképességi megoldási terveiről, illetve a migrációs javaslatról. Szorgalmazta a schengeni csúcs létrehozását és a háború lezárása felé is javasolt lépéseket. Részletesen szólt Ukrajnával kapcsolatos álláspontjáról, és arról is, mi történik Európában két nappal az amerikai elnökválasztás után.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.08. kedd, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 8. 15:47
2024. október 8. 14:06
×
×
×
×