eur:
389.12
usd:
361.42
bux:
68668.16
2024. május 7. kedd Gizella

Eto'o: A Bernabéuban elmehet a Madrid utolsó vonata is

"Régóta nem volt ilyen fontos a bajnoki cím kimenetele szempontjából az El Clásico" - véli Spanyolország legnagyobb példányszámú sportnapilapja, a Marca a szombati Real Madrid-Barcelona mérkőzés előtt. A vendégségbe igyekvő katalánok négy ponttal vezetnek a Primera Divisiónban, de ha kikapnak a 2009-ben még egyetlen bajnoki mérkőzést sem vesztő Madridtól, hihetetlenül izgalmas végjátékra van kilátás. A mérkőzés szombat este nyolc órakor kezdődik.

 A Real Madrid legutóbb 2008. december 13-án, a Nou Campban, a Barcelonától kapott ki bajnoki mérkőzésen. Azóta 18 ligamérkőzést játszott, s ebből 17-et megnyert Juande Ramos csapata. A december elején Bernd Schuster helyére került tréner egyetlen vereségét éppen a Barcelonától szenvedte el. Ebben a periódusban a Real Madrid pontosan annyi pontot gyűjtött, mint a Barça az őszi idényben.

A két csapat legutóbbi tíz mérkőzése érdekes képet mutat: általában az a csapat szerepelt jobban az El Clásicón, amelyik egyébként is előrébb állt a tabellán. Az őszi győzelme előtt a katalán csapat sorozatban öt mérkőzésen nem tudott nyerni legnagyobb riválisa ellen (közben a Real kétszer megnyerte a bajnokságot), 2004 áprilisa és 2005 novembere között az akkor Frank Rijkaard legénysége volt a jobb. Ronaldinho vezérletével 2004 áprilisában és 2005 novemberében is nyert a Barça a Bernabéuban.

Ha a két csapat eddigi teljesítményét összehasonlítjuk, érdekes következtetésekre juthatunk. Például arra, hogy valószínűleg az első félóra végét követő tíz percben esik majd két gól: a Madrid az eddigi átlagot véve 32.29-nél lőtte és 35.26-nál kapta az első gólt, a Barcelona 34.72-nél lőtte és 39.78-nál kapta. Pep Guardiola csapata mérkőzésenként átlagosan 2,85 gólt szerez, s 0,79-et kap. A Madridnál e két mutató 2,33 és 1,06. Az adatok feltétlenül azt jelzik, nem várható gól nélküli mérkőzés. Az utóbbi tíz találkozó közül egyik sem végződött gól nélkül, sőt, mindössze ötön fordult csak elő, hogy a vesztes nem szerzett legalább egy gólt.

A Barcelona 19 játékossal kel útra Madridba, bár Thierry Henrynak fáj a háta, ő is a csapattal tart. Nem utazik ellenben Rafael Márquez, aki nyolc-tíz hétre kidőlt a Chelsea elleni mérkőzésen szerzett térdsérülése miatt. Guardiola szerint, amennyiben a francia klasszis nem tudná vállalni a játékot, Andrés Iniesta lép egy sorral előbbre, s Seydou Keita vagy Sergio Busquets kerül a kezdő csapatba.

A Madridnál Pepe az eltiltása miatt biztosan nem játszhat, s nagyon kétséges Gabriel Heinze és Guti állapota is. Arjen Robben ellenben rendbe jött, játszhat. A holland kulcsfigura lehet. A mérkőzés előtti szokásos nyilatkozatokban mindkét fél erősíti a maga igazát. Raúl szerint a Bernabéuban a Madrid az esélyesebb. Samuel Eto'o ellenben úgy véli, a Madridot görcsösség teheti majd a tény, hogy nagy a veszteni valója. A korábban a Real Madridban is szerepelt kameruni csatár szerint az El Clásico az utolsó vonat a Real Madrid számára. Ha az is elmegy (értsd: ha nem nyer a Madrid), nincs javítási lehetőség.

A két csapat közül a Real Madrid lesz a pihentebb, s van egyszerűbb helyzetben. A Barcelona kedden a Chelsea ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjében, szerdán pedig a visszavágón fog pályára lépni. Ugyanakkor az el Clásicót követő négy fordulóban a Madrid háromszor is idegenben lép majd pályára, a Valencia, a Villarreal és az Osasuna vendégeként, s csak a Mallorcát fogadja.

A Barcelonára ugyancsak idegenben játszik majd a Mallorcával és a Deportivóval, s fogadja a Villarrealt és az Osasunát. Közben (május 13-án) még vár a katalánokra az Athletic Bilbao elleni országos kupadöntő is.

SPANYOLORSZÁG, Primera División
34. forduló

Real Madrid-FC Barcelona (szombat)
Numancia-Málaga (szombat)
Villarreal-Sevilla (szombat)
Deportivo La Coruna-Valladolid
Real Mallorca-Getafe
Osasuna-Recreativo Huelva
Racing Santander-Almería
Sporting Gijon-Athletic Bilbao
Espanyol-Valencia
Real Betis-Atlético Madrid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Folytatódik az emelkedés a tőzsdéken

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországban érkeznek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül érkezik még európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi adatokat is ma közlik. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. Ami a mai napot illeti, egyelőre ktiart a tegnapi optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexeknél kisebb emelkedést láthatunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×