eur:
389.17
usd:
362.25
bux:
68735.66
2024. május 8. szerda Mihály

Ferguson az 1-0-s sikerrel kiegyezne, Wenger vakmerő játékot ígér

A címvédő Manchester United az Arsenalt fogadja a ma esti labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőben. A hazaiak mellett szól, hogy nemzetközi szinten 23 meccs óta veretlen, míg az Ágyúsok esélyeit az növeli, hogy történetük során még nem estek ki az elődöntőben.

Az angol klubfutball európai dominanciájáról mindent elmond, hogy sorozatban harmadik alkalommal találkozik két szigetországi csapat a BL elődöntőjében. A címvédő Manchester United és az Arsenal meccsei rendre nagy csatát hoznak, az angol bajnokság elmúlt 15 évét uraló két együttes menedzserei pedig korábban éles szópárbajt vívtak, bár az utóbbi években békésebbé vált Sir Alex Ferguson és Arsene Wenger viszonya.

A két együttes ebben a szezonban eddig egyszer találkozott, az őszi bajnokin az Arsenal 2-1-re nyert Samir Nasri duplájával. A francia középpályás szerdán is pályára léphet, nem úgy, mint Andrej Arsavin, aki a Zenittel már szerepelt a BL mostani sorozatában, valamint a sérüléssel bajlódó Robin van Persie és Gael Clichy. A volt manchesteri Mikael Silvestre, illetve Kieran Gibbs szereplése bizonytalan. Az MU legnagyobb hiányzója Gary Neville, helyette John O'Shea vagy Rafael játszhat.

A szerdai meccsen kezdő lehet Ryan Giggs, aki ezzel 800. alkalommal szerepelhet a Manchester United színeiben. Az angol pontvadászatban az év legjobbjának választott walesi középpályás csak annyit mondott: "sokkal jobban érdekel, hogy megverjük az Arsenalt, mint az, hogy a 800. fellépésem következik".

Sir Alex Ferguson közölte: elégedett lenne egy 1-0-s sikerrel, mivel fontosnak tartja, hogy ne kapjanak gólt.

"Mivel az idegenben szerzett gól duplán számít, azt az elvet kell követnünk, hogy miközben otthon óvatosak vagyunk, vendégként vakmerően futballozunk. Szerda este ennél fogva úgy lépünk pályára, hogy gólt szerezzünk és nyerjünk" - mondta a meccs előtt Arsene Wenger, a londoniak menedzsere.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×