eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Hiddink fejben már megállította Messiéket

Az eddig ellenállhatatlanul menetelő Barcelona a Chelsea-t fogadja a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjében kedd este. A hazaiak az év legfontosabb hetére készülnek, míg Guus Hiddinknek a legnagyobb gondot az okozza, hogyan kapcsolja ki Lionel Messit.

A Chelsea már kétszer legyőzte a Barcelonát - legalábbis Guus Hiddink fejében. A londoni együttes holland menedzsere ugyanis készülésként lejátssza magában a mérkőzéseket, kipróbálja a játékosokat, a taktikákat, és eddig mindkétszer a Chelsea diadalmaskodott a "mentális" találkozókon.

Hiddink számára a legnagyobb fejfájást továbbra is az okozza, hogy kit szerepeltessen balhátvédként az eltiltott Ashley Cole helyén, vagyis ki őrizze Lionel Messit. Edzésen a fiatal Michael Mancienne-t, a West Ham elleni bajnokin pedig a jobblábas José Bosingwát próbálta ki, és utóbbi futballista mellett dönt a szakvezető, mivel úgy érzi, a portugál meg tudja állítani az argentin sztárt. Kiemelte azt is, nem csak Messire kell figyelni, mert ha rá két embert állítanak, akkor más marad üresen, amit a Barcelona ki tud használni.

Hiddink közölte: nyílt párharca számít, amelyen mindkét együttes támadni fog. A korábban éveken át a spanyol bajnokságban dolgozó holland szakvezető elismerően beszélt kollégájáról, Pep Guardioláról, aki fiatalon és rövid idő alatt ért el eredményeket a Barcelona kispadján. "Nagyon jól teljesít, remekül alakul az edzői karrierje. Tetszik, ahogy viselkedik, és ahogy a sztárokat kezeli" - dicsérte a barcelonai vezetőedzőt.

Lampard élvezi a Barcelona elleni meccseket

"Ennél jobb elődöntőt nem lehet elképzelni" - mondta Frank Lampard, aki szerint fantasztikus élmény pályára lépni a barcelonai stadionban, egy olyan csapat ellen, amely mindig szép játékra törekszik. A középpályás hozzátette: amiatt, hogy tavaly elvesztették a döntőt, most sokkal nagyobb elszántsággal küzdenek a sikerért.

Az egykor a Barcelona mezében BL-döntőn győztes gólt szerző, 2007 nyara óta a londoniakat erősítő Juliano Belletti szerint a párharc továbbjutója nyeri meg az idei sorozatot.

A Chelsea-ből Ashley Cole-on kívül hiányozni fog a korábban éppen a katalán együttest erősítő Deco, valamint Ricardo Carvalho. A legfontosabb hét előtt

A legjobb négy mezőnyének egyetlen nem angol csapata, a Barcelona a szombati, Valencia elleni, 2-2-re végződött bajnoki rangadóval készült az összecsapásra. A csak Dream Team II-nek becézett alakulat az idényben eddig 51 találkozón 136 gólt szerzett, és mindössze ötször kapott ki.

Pep Guardiola vezetőedző kiemelte: a játékosoknak pihenniük kell és feltöltődni, mert az év legfontosabb hete következik, a két Chelsea elleni meccs között ugyanis szombaton este a Real Madrid elleni szuperrangadó vár a katalánokra.

A 38 éves tréner hangsúlyozta: a Barcelona saját futballját kívánja játszani, de a támadások mellett fokozottan ügyelnek arra, hogy ne kapjanak gólt. Guardiola hozzátette: le van nyűgőzve a Chelsea-től, amelyet erős csapatnak tart, és úgy véli, a Liverpool elleni, emlékezetes negyeddöntőn kivívott továbbjutás lélektanilag a londoniak számára ad előnyt.

A klub emblematikus alakja, Johan Cruyff arra figyelmeztette a szurkolókat, hogy a Chelsea gyorsabban és jobban tud játszani, mint a Valencia. Fontosnak nevezte Didier Drogba kikapcsolását, valamint, hogy a Barcelonának a saját, jól megszokott játékát kell nyújtania.

A Barcelona védője, Gerard Piqué szintén az elefántcsontparti csatártól tart, úgy vélte, Drogba ellen a legnehezebb védekezni. "Õ az egyik legteljesebb támadó, erős, gyors, jól fejel és remekül lő" - mondta a spanyol játékos, aki szerint kiegyenlítettek az esélyek.

A Barcelonába visszatérhet az eltiltását letöltő Rafa Marquez, de Gabriel Milito és Martin Caceres továbbra is sérült.

Parázs csaták a múltban

A két együttes a BL-ben korábban rendre emlékezetes csatákat vívott egymással. A Barcelona győzte le utoljára nemzetközi meccsen a Chelsea Londonban, de az is érdekes adat, hogy a katalánok háromszor is úgy nyertek, hogy a Kékek emberhátrányban voltak.

2000 tavaszán a negyeddöntőben a Barcelona hosszabbítás után vívta ki a továbbjutást, majd 2005-ben az angol együttes lépett tovább a nyolcaddöntőből, miután az idegenbeli 2-1-es vereséget követően 4-2-re győzött.

Egy évvel később ismét az egyenes kiesés szakasz első fordulójában akadtak össze, akkor a közel egy órán emberelőnyben játszó Barcelona idegenben 2-1-re nyert, és előnyét a Nou Campban is megtartotta. A katalán együttes abban az évben meg is nyerte a sorozatot. 2006 őszén a csoportkörben találkoztak, Londonban a Chelsea nyert, Barcelonában pedig 2-2-es eredmény született.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×