eur:
389.32
usd:
361.56
bux:
67904.67
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Elképesztő részletek a sztárfocisták piszkos trükkjeiről

Többször előfordult, hogy az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő játékosok kiprovokálták vagy egyszerűen kérték, hogy sárga lapot kapjanak, hogy az eltiltás idején nyaralni mehessenek. Az elképesztő részleteket a Premier Leauge egy rutinos játékvezetője, Steve Bennett fedte fel.

Szándékosan akart sárga lapot kapni több, a Premier League-ben szereplő futballista - ezt egy játékvezető ismerte el egy rejtett kamerás felvételen. Steve Bennett egy konferencián tartózkodott Spanyolországban, és az egyik este a szálloda bárjában iszogatott bírótársaival. Egy beszélgetés során részletezte a futballisták praktikáit, most ezt hozta nyilvánosságra a News of the World című brit lap.

A rutinos játékvezető elmondta: előfordult, hogy egy sztárfocista egyenes bement hozzá az öltözőbe, és kérte, adjon majd neki egy sárga lapot, mert az eltiltás során el akar menni nyaralni. Az angol bajnokságban 5 sárga lap után jár egymeccses eltiltás, míg egy piros lap 3 meccs kihagyásával jár.

Volt olyan, aki azért akart sárgát kapni, hogy a karácsonyi nagyüzem alatt pihenhessen, és volt, aki amiatt provokálta ki a figyelmeztetést egy szabálytalansággal, mert nem akart a következő ellenfél pályáján játszani. Steve Bennett szerint az előbbi trükköt főleg a külföldi játékosok alkalmazzák, mert nekik szokatlan, hogy december végén két hét alatt 3-4 meccsen kell pályára lépni a Premier Leauge-ben. A bíró pedig egy szabálytalanság után nem tehet mást, minthogy felmutatja a sárga lapot.

A FIFA-keretben is bennlévő játékvezető megnevezte a labdarúgókat - akiket csak "szemét csalóknak" hív -, ám a lap ezeket nem hozta nyilvánosságra.

A Premier Leauge illetékese annyit közölt, hogy megkérdezik Steve Bennettet, és azután döntenek a továbbiakról.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×