eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Máris búcsúzik a kapitányi poszttól Maradona?

Alig egy héttel a kinevezése után máris távozhat Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

A Buenos Aires-i lapok szerint az "isteni Diego" nézeteltérésbe keveredett hazája szövetségének (AFA) mindenható elnökével, Julio Grondonával. A viszály hátterében az áll, hogy az új szakvezető csak korábbi válogatott csapattársát, Oscar Ruggerit hajlandó elfogadni segítőként.

Az AFA-főnök viszont hallani sem akar az őt korábban maffiózónak nevező ex-klasszisról., helyette a tanítványaival Pekingben olimpiai bajnok - és a kapitányi posztért zajlott versengésben alulmaradt - Sergio Batistát, valamint José Luis Brownt tenné meg másodedzőnek.

"Nem tetszik az arca" - nyilatkozott Grondona dühösen Ruggeriről, mire az argentin sajtó máris megkérdőjelezte, hogy Maradona egyáltalán leül-e a kispadra jövő szerdai, skóciai bemutatkozó meccsén.

Az AFA vezetője számára már csak azért is komoly kudarc lenne az 1986-os világbajnok távozása, mert az vélhetően nem lenne ínyére annak az orosz vállalatnak, amely 14 millió eurót fizetett a válogatott 2011-ig hátralévő 24 barátságos mérkőzésének értékesítéséért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×