eur:
386.51
usd:
355.47
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Börtönbe kerülhet a világbajnok edző fia

A római ügyészség hatéves börtönbüntetést kért Luciano Moggira, a Juventus labdarúgócsapatának korábbi főigazgatójára. A vád szerint az egykori sportvezető latba vetette befolyását, hogy a fia érdekeltségébe tartozó játékosok menedzselésével foglalkozó GEA nevű céget minél kedvezőbb piaci helyzetbe hozza.

A vádiratban többek között az olvasható, hogy Moggi és társai fenyegetéssel, zsarolással érték el, hogy a játékosok őket bízzák meg az átigazolásukkal kapcsolatos ügyintézéssel, de klubvezetőkről is gyűjtöttek kompromittáló információkat, melyeket később arra használtak fel, hogy az általuk kiválasztott csapatot rákényszerítsék játékosaik leigazolására. Moggiék több edzőnek is "segítettek munkát találni".

A Juventus korábbi főigazgatója ellen 2006 nyarán is folyt egy eljárás, mert befolyásolta a bíróküldést és bizonyíthatóan játékvezetőket kényszerített a torinói csapat számára kedvező eredmények kialakítására. Moggit az olasz szövetség akkor öt évre eltiltotta minden futballal kapcsolatos tevékenységtől, a Juventust pedig kizárta az élvonalból.

Az ügynek további érintettjei is vannak, akik szintén hasonló büntetéssel számolhatnak. Moggi fiára, Alessandróra ötéves börtön várhat, rajtuk kívül és még néhány társuk mellett pedig az olasz válogatott kapitányának, Marcello Lippinek a fia, Davide is érintett, aki akár 16 hónapra rács mögé kerülhet

Címlapról ajánljuk

"Nagy erejű ütközés történt" - folyik a keresés a verőcei hajótragédia után

Már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán - mondta a Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője az M1 televízióban hétfő reggel. Egy ember kimenekült, két holttest megvan, a többiek nincsenek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
A jegybanki óvatosság ellenére hamarosan 400 forint lehet az euró

A jegybanki óvatosság ellenére hamarosan 400 forint lehet az euró

Kitart a fél százalékpontos (50 bázispontos) kamatcsökkentés mellett holnapi ülésén a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa - vélik egységesen a Portfolio által megkérdezett közgazdászok. Ezzel az irányadó ráta 7,25 százalékra csökken, ám a lendületes monetáris lazítás már a végéhez közeleg. Úgy tűnik, hogy a piac magáévá tette a jegybank óvatos megközelítését, és még év végére is 6,5%-os alapkamatra számít. Ugyanakkor az elemzők szerint hiába vesz vissza az MNB a kamatcsökkentésekből, az euró árfolyama így is 400 fölé fog emelkedni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×