eur:
389.35
usd:
362
bux:
68083.81
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Szarvas körbefutja az országot

Negyvenöt nap alatt 2500 kilométert fut a békéscsabai Szarvas Mátyás, aki szeptember 23-án Szigligetről indult el, hogy végigfussa az úgynevezett Országos Kék Kört, vagyis a Magyarországon körbe vezető három legnagyobb turistautat. Ez összesen 35 ezer méter szintkülönbség legyőzését jelenti. A sportoló minden nap fotókat, élménybeszámolókat és személyes üzeneteket tölt fel a kéktúra.hu című internetes oldalra. Dobogókőre érkezve azt mondta az InfoRádiónak: azért fut, "mert jólesik", és mert hatni akar a környezetére.

"Végig lehet menni, ha..."

Szarvas Mátyás a honlapján ezt írja: "Az embereknek igenis szükségük van arra, hogy emberként foglalkozzanak velük, ha kell, "felemeljék", ha kell, megerősítsék, ha szükséges, újra és újra felépítsék, összerakják őket. Ebben segíteni az egyik legnagyszerűbb feladat, kihívás a számomra, hiteles utat mutatni viszont csak saját magamon keresztül megélt példával tudok."

A többszörös terepfutó-bajnok 47 évesen úgy érzi: most érkezett el életének arra az állomására, amely mentálisan és fizikailag is lehetővé teszi számára ennek a rendkívüli vállalkozásnak a teljesítését. Biztos benne, hogy lesznek mélypontok, de szerinte éppen ez a lényeg: "ha van cél, és van hozzá hit, akarat és kitartás, akkor végig lehet menni az úton." Ha máshogy nem, hát néha gyalogolva, kaptatva a terepviszonyok miatt, mint például a harmadik napon az eső áztatta Bakonyban.

A cél - várhatóan november 11-én - ugyanott lesz, ahol a start volt: a szigligeti várnál.

"Indulj el egy úton..."

Az Országos Kéktúra Magyarország északi tájain végighaladó, az Írott-kőtől Hollóházáig tartó folyamatos, jelzett turistaút. Nemcsak Magyarország, de Európa első hosszú távú turistaútja is. A Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrával és az Alföldi Kéktúrával együtt alkotja az Országos Kék Kört.

Herczeg Zsolt

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×