eur:
389.64
usd:
363.42
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Huszti Szabolcs góljával nyert a Hannover a Bayern ellen

Huszti Szabolcs lőtte a találkozó egyetlen gólját Hannoverben - xcsapata ezzel legyőzte a Bayern Münchent. A mérkőzés huszonharmadik percében szabadrúgásból csavarta fel a labdát ballal, a kapu jobb felső sarkába. "Traumtor" - azaz Álomgól. Így minősítette a gólt a legtekintélyesebb német sportmagazin, a Kicker internetes kiadása.

A Bayern egyébként továbbra is csak szenved, Jürgen Klinsmann, az új edző, egyre több kritikát kap. Most, például, szemére vetették, hogy az Olympique Lyon elleni, kétségtelen fontos Bajnokok Ligája-mérkőzésre tekintettel pihentette, Oddót, Lúciót, Zé Robertót és Schweinsteigert is.

Igaz, az olasz világbajnok az első negyedóra végén beszállt: a sérülten kezdő Lell addigra kiszállt. Gyengén játszott a bayern, még az sem segített rajta, hogy a második félidőre már Franck Ribéry is beszállt. A Hannover ha meglepetést is okozott, de teljesen megérdemelten győzött - függetlenül attól, hogy a Bayern az utolsó húsz percben nagyon szorongatott.

Hecking edző az utolsó percben lecserélte Huszti Szabolcsot - a magyar válogatott játékos dörgő taps közepette adta át a helyét az albán válogatott Lalának. Huszti sorozatban a második hazai Bundesliga-mérkőzésen játszott nagyon jól: két hete két góljával főszerepet vállalt csapata sikerében. A Hannover mindössze két győzelemnél tart a bajnokságban, mindkettőn a magyar játékos volt az egyik főszereplő.

Győzött Hajnal Tamás csapata, a Borussia Dortmund is, mégpedig a VfB Stuttgart ellen. A hétközben nyilvánosságra jutott pletykák szerint edzőjével, Jürgen Klopp-pal, vitában álló magyar játékos ezúttal a számára legkedvezőbb poszton, irányító középpályásként játszhatott a lengyel Blaszczykowski és előbb a paraguay Valdez, majd a svájci Frei mögött.

Õ maga szerezte az első gólt, 25 méterről ágyúzta a labdát Jens Lehmann kapujába. A másodiknál az előkészítés volt az övé, labdáját Felipe Santana fejelte a hálóba. (Ennek szabályosságát vitatták a vendégek, a kapus támadása miatt reklamálva.) A harmadik gólban, amit a svájci Alexander Frei fejelt, nem játszott szerepet, majd néhány perccel később Nuri Sahin állt a helyére. Õt is jó egy percen át ünnepelte a közönség. Nem csoda: Hajnal Tamásnak döntő szerepe volt abban, hogy a Dortmund megszerezte első hazai győzelmét a 2008-2009-es idényben.

Ezúttal Dárdai Pál is játszott, a 69. percben állt be a Hertha BSC csapatába. Nem lelhetett benne sok örömet: a berliniek, nagy meglepetésre, 1-0-ra kikaptak az eddig nyeretlen Energie Cottbustól. Szenzációs meccset vívott a negyedik magyar, Löw Zsolt csapata és a Werder Bremen. A magyar védő nem kapott helyet a Hoffenheimben.

Németország, 6. forduló
Köln-Schalke 1-0
Dortmund-Stuttgart 3-0
Hertha-Cottbus 0-1
Werder Bremen-Hoffenheim 5-4
Bochum-Leverkusen 2-3
Hamburg-Mönchengladbach 1-0
Hannover-Bayern München 1-0
Karlsruhe-Wolfsburg (vasárnap)
Frankfurt-Bielefeld (vasárnap)

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×