eur:
401.2
usd:
366.57
bux:
74264.68
2024. október 11. péntek Brigitta

Álmatlan éjszakák várnak a cseh kapitányra

Karel Brückner, a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint játékosai a vezetés birtokában túlságosan visszahúzódtak, és több hibát vétettek a védekezésben, ez okozta vesztüket a törökök elleni csoportmeccsen az Eb-n. Petr Cech elismerte hibáját.

Nem ilyen búcsúra vágyott Karel Brückner, a cseh válogatott szövetségi kapitánya. A 69 éves szakember már korábban kijelentette, hogy az Európa-bajnokság után feláll a nemzeti együttes kispadjáról, de a törököktől elszenvedett 3-2-es drámai vereség saját bevallása szerint sok álmatlan éjszakát okoz a trénernek.

"A Jan Kollerre épített támadójátékunk jól működött, de aztán túlságosan visszahúzódtunk. A játékosaim rosszul kezelték a helyzetet, a védelem bal oldala a mérkőzés utolsó periódusában gyengélkedett, így pedig lehetetlen volt tartani magunkat. Három percre voltunk a negyeddöntőtől, hihetetlen, hogy így kaptunk ki. Sok hosszú éjszaka kell majd, mire feldolgozom a történteket" - emelte ki Karel Brückner.

Cech: Ki kellett volna ütnöm a labdát


Ez a kapussors - hiába védett 75 percig magabiztosan Petr Cech, egy hiba elég volt ahhoz, hogy nehéz helyzetbe hozza csapatát.

"Amikor hibázol, be kell ismerni. Az én hibám döntött arról, hogy számunkra véget ért a torna, és mehetünk haza" - mondta a cseh kapus, aki hatalmasat hibázott a törökök egyenlítő találata előtt, hiszen Hamit Altintop beadását nem tudta megfogni, így éppen Nihat elé ejtette a labdát, amelyet a csatár könnyen a hálóba lőtt.

"Egyszerűen ki kellett volna ütnöm, most már tudom. A labda hirtelen túl messze került tőlem, és ahogy megpróbáltam megfogni, éppen Nihat elé pattant" - emlékezett vissza önkritikusan a hálóőr.

"Az egyetlen pozitív dolog, hogy véget ért ez a szezon. Ez az idény hihetetlen volt, egyik balszerencse a másik után ért" - emelte ki Cech, akit idén több csalódás is ért: a BL-ben, az angol bajnokságban is ezüstérem jutott neki a Chelsea tagjaként, míg a Ligakupa döntőjében hasonló hibát vétett a Tottenham ellen. Emellett sérülések is gyötörték, ami miatt több hetet kellett kihagynia.

"Amikor felépülök, mindig ér egy újabb sérülés vagy egy csalódás. Most ez még rosszabb, hiszen én magam hibáztam. Előre tekintek a következő szezonra, ami rengeteg kihívást tartogat" - tette hozzá.

Keserű volt a kebab

Gyászhangulat jellemezte a cseh lapokat a nemzeti együttes kiesése után. A Sport borzalmas végről írt, hangsúlyozva, hogy Karel Brückner ennél szomorúbban nem is fejezhette volna be szövetségi kapitányi megbízatását. Tanítványai teljesen csődöt mondtak a kulcsfontosságú meccs hajrájában, a törökök ugyanakkor hihetetlen fordulatot produkáltak. A nagy mérkőzéseket nagy játékosok döntik el, és bár Petr Cech kapus már ezerszer megmentette az együttest, ezúttal csak ráerősített társainak gyenge teljesítményére. Brückner nem ilyen keserű véget érdemelt - teszik hozzá.

A Mlada fronta Dnes is hitetlenkedve kommentálta az eseményeket, kiemelve, hogy két perc alatt semmivé foszlottak a negyeddöntős álmok. A válogatott totálisan összeomlott, lescsapdája nem működött, de ezzel együtt sem szolgált rá ilyen búcsúra.

A Pravo úgy összegzett, hogy a törökök hazaküldték a sokkos állapotban levonuló Brückner-gárdát. A sorsdöntő csata csodásan kezdődött, de a befejezés igazi rémálom lett. Megnyert meccs csúszott ki a csapat kezéből, amelynek a folytatásban már csak a sírás jut osztályrészül - írja a lap.

Adieu, EURO! című cikkében a Lidove noviny a keserű kebabot emlegette, kiábrándító csődként és szomorú búcsúként jellemezve a találkozót.

Címlapról ajánljuk
Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Kijött a sodrából a német kancellár, és magához ragadta a mikrofont

Ritkán látott jelenet zajlott le a német Bundestagban. Friedrich Merz, az ellenzéki konzervatív CDU elnöke azzal vádolta a kormányt, hogy korábbi ígérete ellenére nem szállít fegyvert Izraelnek. Ennek nyomán a kancellár, Olaf Scholz a krónikák szerint olyat tett tett, amire nemigen volt példa több mint három éve tartó hivatali idejében.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. október 11. 20:09
2024. október 11. 18:45
×
×
×
×