eur:
389.14
usd:
363.17
bux:
68045.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Százmillió fontot költhet a Chelsea új edzője

Luiz Felipe Scolari évi 6,25 millió fontot fog keresni a Chelsea menedzsereként. A brazil szakember még nem írta alá szerződését, de az Eb után ez is megtörténik. A londoni klub trénere százmillió fontot költhet el, emellett kérdés, hogy a jelenlegi keretből kit kíván megtartani.

Luiz Felipe Scolari a világ egyik legjobb fizetett edzője lesz, ugyanis a Chelsea-vel 6,25 millió fontról (évi kétmilliárd forintról) szóló szerződést ír alá a labdarúgó Európa-bajnokság után.

A brazil válogatottat 2002-ben világbajnoki címig vezető tréner egyelőre nem írta alá a megállapodást, de ügynöke és a Chelsea vezetői már mindenben megállapodtak. Érdekes, hogy Scolarit is Jorge Mendes képviseli, aki José Mourinhónak, a Kékek korábbi sikeredzőjének is az ügynöke.

A Chelsea szerda esti közleménye ugyanakkor meglepő időben jelent meg, hiszen éppen Scolari csapatának, a portugál válogatottnak a csehek elleni meccse után tudatták, hogy az 59 éves brazil szakember veszi át a BL-ezüstérmes és angol bajnoki második helyezett együttes irányítását.

A Big Phil becenevű edző már Avram Grant menesztése után azt mondta a The Independentnek, hogy érdekelné a munka a londoni klubnál, de nem akarta, hogy ez nyilvánosságra kerüljön, hogy esetleg azt a látszatot keltse, bejelentkezett az állásért. A Kékek vezetősége másnak nem ajánlotta fel a kispadot, így hiába vetődtek fel tucatszámra nevek a sajtóban, tárgyalásig egyik alkalommal sem jutottak el.

Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa olyan edzőt akart, aki keménykezű, tud fegyelmezni, emellett szórakoztató focit játszat, és nem veszi zokon, ha az orosz milliárdossal kell megvitatni az együttes körüli ügyeket - ezeknek a kívánalmaknak Luiz Felipe Scolari megfelel.

Az edző tapasztalatával nem lehet gond, hiszen több brazil klubcsapattal is ért el sikereket (két Libertadores-kupa), a brazil válogatottat vb-aranyig, a portugált pedig Eb-ezüstig vezette, de európai egyesület élén még nem dolgozott, így több szakíró félti az angol bajnoki és BL-csatáktól. És arról sem szabad megfeledkezni, hogy más egy dolgozni egy nemzeti együttessel, ahol évente 12-15 meccs van, mint egy angol klubnál, ahol 60 találkozóra kell felkészülni.

A brazil szakember a brit sajtó szerint 100 millió fontot költhet el a nyáron új játékosokra, hogy kedve szerint megerősítse a londoni együttest. Ekkora összegből egy komplett csapatot meg lehet venni, de Scolari vélhetően nem tart nagybevásárlást.

A legnagyobb kérdés, hogy Frank Lampard elfogadja-e az Inter hívását, hogy újra José Mourinhóval dolgozhasson, vagy újabb szerződést ír alá a Chelsea-vel. Scolari első lépésként minden bizonnyal nem akarja elküldeni a csapatkapitány-helyettest, magára haragítva ezzel rögtön a közönséget.

Ricardo Carvalho is a maradás mellett dönthet, hiszen a portugál válogatottnál is egüytt dolgozik Scolarival, és üdvözölte kinevezését a Chelsea élére. Didier Drogba sorsa továbbra is bizonytalan: a csatár a Milannal tárgyalhat, és ha megfelelő utódot tud igazolni Abramovics, vélhetően nem marasztalja az elefántcsontpartit, bár Scolari érkezése ez ügyben is hozhat változást.

Az érkezők között Kaká neve merült fel, akiért 50-55 millió font körüli összeget ajánlhat a Chelsea, de a Milan igazgatója, Leonardo már jelezte: reménytelen lenne az irányítót elcsábítani a piros-feketéktől.

Az Eb-n három gólt szerző David Villa a másik kiszemelt, érte 25 millió fontot fizethetnek. A portugál Deco leigazolása sem lenne meglepő, hiszen Scolari egyik kedvenc játékosáról van szó, de a középpályás ügynöke egyelőre tagadta, hogy megkeresték volna.

Címlapról ajánljuk
Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

Elindultak az ellenőrzések az egészségügyben: mást várnak a háziorvosok, és mást a kamara

A háziorvosok kollegiális vezetője, Békássy Szabolcs azt mondta az InfoRádióban, hogy a Belügyminisztérium által nemrég elrendelt ellenőrzések célja hosszú távon nem a bírságolás, hanem egy átfogó kép kialakítása az egészségügyi ellátórendszer humánerőforrás helyzetéről. A Magyar Orvosi Kamara főtitkára pedig arról beszélt, hogy főként financiális okai lehetnek a nem megfelelő hatékonyságú kórházi munkavégzésnek.

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×