eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Tanulják a lengyel himnusz szövegét!

Szuperlatívuszokban írnak a lengyel lapok a Kanadai Nagydíjról, amelyen Robert Kubica révén nemcsak az ország, hanem Kelet-Európa és a BMW-Sauber csapat első Forma-1-es diadala született meg.

Gazeta Wyborcza:
"Idén ez a lengyel sport eddigi legnagyobb sikere. Kubica történelmi győzelme amúgy már a levegőben lógott, hiszen fantasztikusan teljesít a szezonban, és állt már dobogón is. Eddig azonban mindig hiányzott valami, nevezhetjük szerencsének vagy az ég ajándékának is."

Rzeczpospolita:
"Kubica bebizonyította, hogy tud küzdeni. A montreali futam sorsdöntő szakaszában mindent kihozott a BMW-ből, és most legalább a következő futamig kiélvezheti négypontos előnyét a világbajnoki pontverseny élén."

Dziennik:
"Megvan! Robert Kubica megszerezte karrierjének első F1-es diadalát. Az ország kedvence kanadai sikerével már vezet a vb-rangsorban. Mindezt azon a pályán vitte véghez, amelyen tavaly csaknem életét vesztette."

Super Express:
"Robert Kubica hihetetlen! Valóra váltotta az álmainkat, és megnyerte a kanadai versenyt. A Forma-1 az egyik legköltségesebb, legelitebb és legtekintélyesebb sportág, amelyben tegnap végre felhangzott a lengyel himnusz is. Üzenjük a világ összes F1-rajongójának, hogy tanulják a szövegét, mert egyre gyakrabban fogják hallani."

Fakt:
"Kubica gigantikus sikert aratott. Első lengyelként nyert F1-es futamot, 15 másodperccel megelőzve Nick Heidfeldet és 23-mal David Coulthardot. Alig hihető, hogy kis híján ezen a pályán ért véget Robert karrierje tavaly, amikor borzalmas balesetet szenvedett."

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×