eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Euro 2008: A Real Madrid sztárjai tolták a hollandok szekerét

A lengyel válogatottnak nem sikerült jól a főpróba: Leo Beenhakker válogatottja "csak" 1-1-es döntetlent játszott az ősztől a magyar válogatottal azonos világbajnoki selejtező-csoportban szereplő dánokkal.

Chorzówban, 40 ezer néző előtt Beenhakker a mostanság nagyon divatos, 4-2-3-1-es felállásban játszatta a csapatát, egyetlen meglepetést keltve az összeállítással. A brazilból lengyellé lett Roger, aki az előző idényben a hazai bajnokság egyik legjobb játékosa volt, ezúttal nem került be a kezdő csapatba. Beenhakker egyébként 20 perc után változtatott: Smolareket feltolta Zurawski mellé, a csatársorba.

Az első félidő volt az eseménygazdagabb: Vingaard révén a dánok vezetést szereztek, majd Thomas Sörensen kivédte Zurawski büntetőjét. Ám a lengyeleknek sikerült még a szünet előtt kiegyenlíteni, Krzynowek góljával. A hazai csapaton érződött, hogy közel a tornához játékosai nem akarnak kockázatot vállalni, s félnek a sérülésveszélytől.

Az összeállítás a következő volt: Boruc - Wasilewski, Jop, Bak, Wawrzyniak (Golanski, 46.) - Dudka, Lewandowski - Zahorski (Lobodzinski, 46.), Krzynowek (Gargula, 77.), Smolarek (Saganowski, 77.) - Zurawski (46. Roger, 46.)

Még rosszabbul jártak a svédek, akik immár abban bíznak, hogy a rossz főpróbát jó eladás követi. Az északi válogatott, hazai pályán, 1-0-ra kikapott az ukránoktól. A vendégeknél nem játszott a két legnagyobb csillag, Sevcsenko és a Zenit karmestere, Timoscsuk.

A svédeknél minden nagymenő pályán volt, Lars Lagerbäck az Eb-re szánt kezdőcsapatát küldte pályára. Aztán már a szünetben kettőt cserélt, nem kifejezetten elégedettsége jeléül. Johan Elmander, a Toulouse csatára megsérült, de a csapatorvos szerint mindössze három-négynapos kihagyásra kényszerül.

A svédek játékosnévsora: Isaksson (Shaaban 46) - Nilsson, Hansson, Mellberg, Alexandersson (Stoor, 72.) - Wilhelmsson, Linderoth (Svensson, 56.), Källström, Sebastian Larsson (Ljungberg 46) - Henrik Larsson, Ibrahimoviæ (Elmander 56, majd Allbäck 76).

A holland válogatott ellen jó játékkal zárta a felkészülést: a Real Madrid két középpályásának, Arjen Robbennek és Wesley Sneijdernek egy-egy góljával 2-0-ra nyert a rotterdami De Kuipban a walesiek ellen. Marco van Basten szövetségi kapitány a 4-2-3-1-es felállítást választotta, Ruud van Nistelrooy volt az egyedüli csatár.

A 125. válogatottságát ünneplő Edwin van der Sar előtt a következők játszottak: Ooijer, Heitinga (Melchiot, 46.), Mathijsen (Vennegoor of Hesselink, 80.), Van Bronckhorst (De Cler, 46.) - De Zeeuw (Kuyt, 46.), Engelaar (De Jong, 46.) - Sneijder, Van der Vaart (Afellay, 67.), Robben - Van Nistelrooy

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×