eur:
395.08
usd:
370.9
bux:
65135.27
2024. április 19. péntek Emma

Pálinger: "Ezzel a teherrel nagyon nehéz volt játszani"

A magyar női kézilabda-válogatott 34-31-re nyert Románia ellen a franciaországi világbajnokságon, a középdöntő harmadik fordulójában, és a sikerrel biztosította helyét a negyeddöntőben. Németh András szövetségi kapitány együttese az első félidőben még nem egyszer ötgólos hátrányban küzdött. Pálinger Katalin csapatkapitány az InfoRádióban elmondta: az elszántság és a második félidei magabiztosság döntött a magyar válogatott javára.

Mi történt a félidőben?

Az öltözőben azt mondtam a lányoknak: hinnünk kell magunkban, mert ez a román válogatott verhető. Én az első félidőben is éreztem, hogy jobbak és sokkal elszántabbak vagyunk. Megbeszéltük a félidőben, hogy elhisszük: képesek vagyunk legyőzni őket és magabiztosabbak is leszünk - azt hiszem, ez a második félidőben maximálisan megmutatkozott. Rendkívül örülök annak, hogy nagyon jól sikerültek a támadások befejezései, gondolok itt elsősorban Tóth Timire. Nagyon jó a hangulat, bár páran kicsit fáradtak, ami érhető, hiszen sok mérkőzést játszottunk. Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert ezzel a győzelemmel nagyon sok embert tettünk boldoggá, köztük az erdélyi magyarokat is, hiszen a magyar-román meccsnek mindig van némi pikantériája.

Sikerült néhány szót váltani győri klubtársával, a románok átlövőjével, Aurelia Bradeanuval?

Természetesen, a mérkőzés végén odajött gratulálni, én pedig mondtam neki, hogy viszlát a döntőben...

Saját teljesítménye szempontjából hová helyezné ezt a mostani mérkőzést?

Nem tartozik a legjobb meccseim közé, de ez a mérkőzés egyik oldalon sem a védekezésről szólt. De nyerjünk így mindig, annak azért örülök, ha egy-egy védéssel tudok lendíteni a csapaton. Ha ez kell a győzelemhez, akkor legyen mindig így.

A hét közepén érték bírálatok a csapatot játéka, és a spanyolok elleni döntetlen miatt is. Ez feltüzelte a csapatot, vagy inkább rosszul esett Önöknek?

Ez semmiképpen sem jó. Megbeszéltük a lányokkal is, hogy mind a média, mind a szurkolók részéről nagyon sok negatív kritika éri a csapatot. Az ember hallja, hogy mik mennek a fórumokon, és még ha nem is olvassuk a bejegyzéseket, azért érezzük, ha nem mindenki áll mellettünk, vagy egyből a negatív megjegyzéseket halljuk. Szerencsére ez most már megváltozott, bebizonyítottuk, hogy igenis jók vagyunk. Ezzel a teherrel nagyon nehéz volt játszani, ezért is voltunk kicsit görcsösek. Remélem, hogy ezt mostanra teljesen leküzdöttük, és úgy folytatjuk, ahogy a románok ellen a második félidőben.

A középdöntőben az eddig nem remeklő Dél-Korea elleni mérkőzés van még hátra. Mennyire lenne fontos a csoportelsőség? Igaz, ehhez a román-német mérkőzésnek is számunkra kedvezően kellene alakulnia...

Jó pár éve eldöntöttük, hogy nem szabad számolgatni. Úgy megyünk ki kedden a pályára, hogy mindent megteszünk a győzelemért. A másik két csapat majd eldönti, hogy mit akar - mi mindenképpen győzelemre fogunk játszani és mindent megteszünk a csoportelsőségért.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×