eur:
391.18
usd:
366.7
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Miért bosszankodik a világ legsikeresebb védője?

A brazil Kaká a világ legjobb játékosa és az Aranylabda elsőszámú várományosa - mondta honfi- és csapattársa, Marcos Cafú. A 37 éves, kétszeres világbajnok brazil védő egy interjúban elmondta: bosszantja, hogy amikor a Milan vereséget szenved, rögtön azt hangoztatják, öregek a játékosok.

A világ legeredményesebb védőjátékosa, Marcos Cafú szerint minden kétséget kizáróan jelenleg Kaká a világ legjobb játékosa. A brazil jobbhátvéd a Milan házi csatornájának úgy fogalmazott: "Kaká rengeteget fejlődött az utóbbi években, folyamatosan bizonyította, hogy győztes típus, ezért ő az Aranylabda elsőszámú várományosa."

Marcos Cafú beszélt másik honfitársáról, a hozzá hasonlóan szintén kétszeres világbajnok Ronaldóról is. A 37 éves védő azt mondta: mindenki nagyon várja, hogy mihamarabb visszatérjen Ronaldo a pályára.

Cafú nem volt hajlandó kommentálni csapattársa egészségügyi állapotát, mindössze annyit mondott, hogy a csatár ki van éhezve a sikerre. "Az természetes, hogy amíg nem térhet vissza, addig valamennyire elbizonytalanodik, de a lényeg, hogy higgadt maradjon, mert a visszatérése után majd úgyis egyenesbe jön."

A Milan egyik nagy öregje szólt a csapat legújabb talentumáról, a nyáron vásárolt 18 éves Patóról is. "Remek játékosnak találom, de még sokat kell tanulnia. Alig győzzük kivárni a januárt, amikor végre a pályán mutathatja meg, mit is tud valójában. Fontos, hogy nyugodtan készüljön, és szépen fokozatosan kell őt beilleszteni az olasz futballba. A pályán kívül nagyszerű ember, látszik rajta, hogy jó családból származik."

A saját jövőjét firtató kérdésre Marcos Cafú azt mondta, hogy még nem tudja, mi lesz vele, és a szezon végéig nem is akar dönteni. "Ha úgy alakul, hogy nem maradok a Milannál, elképzelhető hogy Japánba, vagy más országba megyek játszani. Az is lehet, hogy maradok Olaszországban, tényleg nem tudom még."

A kétszeres világbajnok bekk nem tartja hatalmas problémának, hogy az utóbbi időben csak epizód szerep jut neki a Milannál.

"Én mindig készen állok, minden körülmények közt. Nekünk profiknak mindig bevetésre készen kell lennünk. Az teljesen elfogadható, hogy amikor kevesebb lehetőséget kapsz, nehezebb a legjobb formádat hoznod. Köztudott, hogy a Genoa meccset követően akadtak problémáink a bajnokságban, de szerintem ez mostanra már elmúlt. Az egyetlen dolog, ami bosszant az, hogy amikor a Milan vereséget szenved, rögtön azt hangoztatják, öregek vagyunk. Amikor pedig nyerünk, mindenki hallgat. Mi egy közösség vagyunk, együtt nyerünk és együtt veszítünk" - közölte a 37 éves védő.

Marcos Cafú beszélt arról is, hogy a héten Didier Drogba, a Chelsea világklasszis csatára egy interjúban azt mondta: el akarja hagyni a londoni csapatot. A brazil védő azt mondta, hogy egy olyan remek játékos, mint az elefántcsontparti, minden csapatban, minden edzőnél szívesen látott.

Szerző: Fekete-Szalóky Zoltán

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×