eur:
389.35
usd:
361.72
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Raikkönen nyitott az élen - Interlagost sem kímélte az eső

A Ferrari versenyzői domináltak a Forma-1-es Brazil Nagydíj első szabadedzésén. A legjobb időt a finn Kimi Raikkönen érte el a hazai közönség előtt szereplő Felipe Massa előtt. A pilóták vizes pályán, szitáló esőben gyakoroltak, de részben valószínűleg fölöslegesen, mert az előrejelzések szerint a hétvégén száraz, napos idő várható Interlagosban.

A McLaren-Mercedes pilótái közül a címvédő spanyol Fernando Alonso nem is fárasztotta magát, egyetlen mért kört sem teljesített, míg a pontversenyben éllovas angol Lewis Hamilton inkább csak a pályát tanulta, és az ötödik helyen zárt.

Sokáig egyébként egyik élmenő sem erőltette a gyakorlást, majd amikor Hamilton mégis kimerészkedett, nagyon vigyázott az autójára.

Alig negyed órával az edzés vége előtt Massa is úgy döntött, hogy megtiszteli néhány gyorskörrel rajongóit, és simán az élre is állt, ahonnan csak Raikkönen tudta letaszítani.

A harmadik helyen a finn Heikki Kovalainen (Red Bull-Renault), a negyediken pedig a német Nico Rosberg (Williams-Toyota) zárta a gyakorlást.

A második szabadedzés 18 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×