eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Saviola góljával megmenekült a Real Madrid

Javier Pedro Saviola megmentette a Real Madridot a szezon első bajnoki vereségétől. A Valladolid Pedro López óriási átlövésével vezetést szerzett a 70. percben, de a 87. percben az argentin ki tudott egyenlíteni. Igaz, nem volt nehéz dolga.

A második liga bajnoka találkozott a Primera División legjobbjával Valladolidban. Berns Schuster is megkezdte a rotálást: Wesley Sneijder eddigi formája aligha indokolta, hogy ne kezdjen, mégis a kispadra szorult.

A hazai csapat nagyon bátran kezdett, de sokáig egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani. Az első játékrész második felében aztán mindkét kapus csillogott: előbb a Valenciától igazolt francia, Butelle védte Raúl lövését (a Madrid kapitánya külön gratulált az ellenfél kapusának a bravúrhoz!), majd Iker Casillas tolta a kapu fölé Sisi labdáját.

Az első 45 perc kiegyenlített játéka után a másodikban a Vallodolid futballozott jobban, a lila-fehérek megérdemelten jutottak vezetéshez. Pedro López, legalább 25 méteről, iszonyatos erővel vágta a labdát a jobb felső sarokba.

Sokáig úgy festett, hogy a Madrid ezúttal nem tud kiegyenlíteni az utolsó percekben - ellentétben a tavasz néhány idegenbeli találkozójával - ám a 86. percben Guti briliáns passza után Van Nistelrooy a kilépő kapus lába előtt az üresen álló Saviolához továbbított, akinek már igazán könnyű dolga volt.

A Valladolid francia kapusa hevesen lest reklamált, de nem volt igaza. Van Nistelrooy kitűnő tempóban kapta a labdát, ő pedig nem előrefelé passzolt Saviolának.

Az utolsó pillanatokban a Vallodilid akár mégis megnyerhette volna a labdát. Iker Casillasról kipattant a labda, Llorente azonban közelről a kapu fölé lőtt. Az eredmény inkább a Madridra nézve hízelgő.

Valladolid-Real Madrid 1-1

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×