eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Lesipuskás Nyúl és Zebrákkal hadakozó Farkasok

A Nyúl, azaz Javier Saviola mentette meg a vereségtől a Real Madridot, a bíró volt a mezőny legrosszab embere az Old Traffordon, nem bírtak a Farkasok a Zebrákkal Rómában, a Bayern München megmutatta, ki azz úr a házban Németországban. Meglepő: a négy nagy bajnokság 15 BL-szereplőjéből mindössze hat tudott nyerni a hétvégi fordulókban.

Almunia, Sagna, Toure, Senderos, Clichy, Walcott (Diarra, 72.), Fabregas (Denilson, 71.), Flamini (Song Billong, 77.), Diaby, Eduardo, Adebayor. Ez volt az Arsenal összeállítása a Derby County ellen.

Fabregas és Adebayor vitték a prímet

Nem játszott sem Rosicky, sem Hleb, sem Gilberto Silva, sem Gallas, sem Lehmann - Fabregason kívül alighanem a legnagyobb nevek az Arsenal mai keretében. A csapat mégis ízekre szedte a Derby Countyt, esélyt sem hagyva ellenfelének.

Jól játszott az egész csapat - az Arsenal folytatta veretlen menetelését -, de Cesc Fabregas és Emmanuel Adebayor egyenesen világklasszis formában futballozik az idényben. Amúgy ezt emlegette Billy Davies, a Derby menedzsere is a találkozó után...

A gólszerzők névsora önmagáért beszél: Diaby, Adebayor, Adebayor, Fabregas, Adebayor. A Premier League góllövőlistáján két Arsenal-játékos vezet az Henry utáni korszak első hét fordulója után: Adebayor hat, fabregas négy gólnál jár, s csak Anelka (4) tudja tartani velük a lépést.

Kár volt pihentetni Fernando Torrest

A Liverpool nagy meglepetésre csak döntetlent játszott a Birmingham ellen. Rafa Benítez csak a kispadra ültette Fernando Torrest. A spanyol csatár végül a második félidőben beállt - látványos ollózásával ő járt a legközelebb a gólhoz. De csak közel járt hozzá.

A Chelsea nem játszott rosszul az első félidőben, de semmiképpen sem kerekedett a United fölé az első félidőben. Egységet sugároztak a kezdés előtt, s egységben futballoztak a folytatásban. A Man United alig tudott helyzeteket kialakítani. Az egyiknél Wayne Rooney helyzetbe került a Chelsaea izraeli védőjével, Ben Haimal szemben, de csavarását Cech bravúrral védte.

Rossz bíró az Old Traffordon

A félidő közepén akár büntetőt is rúghatott volna a United - Joe Cole szabálytalankodott Evrával szemben. Később Mikel Obi piros lapot kapott durvának minősített szereléséért, a játékvezető, Mike Dean alighanem elkapkodta a döntést.

Nem kapkodta el, ellenben, a félidő lefújását. Kétpercnyi hosszabbítást jelzett, aztán még tovább engedte a játékot. Akkor fejelte a találkozót valójában eldöntő gólt a kapufa közeléből Carlos Tévez. Ez volt az argentin csatár első gólja új klubjában, hivatalos mérkőzésen.

A második játékrészben Giggs egyszer közel járt a gólszerzéshez, de a United számára a legfontosabb az eredmény tartása volt. Ráadásul a Chelsea egy ízben hálás lehetett a bírónak, aki ki is állíthatta volna a Cristiano Ronaldo ellen szabálytalankodó Joe Cole-t.

A hajrában a Man United növelte az előnyét: Louis Saha büntetőből lőtt Cech kapujába. A Manchester United a 2-0-val az idény eddigi legfölényesebb diadalát aratta a masszív, de a kapura veszélytelen Chelsea ellen.

Anglia, Premier League, 7. forduló
Arsenal-Derby County 5-0
Liverpool-Birmingham 0-0
Middlesbrough-Sunderland 2-2
Reading-Wigan 2-1
Fulham-Manchester City 3-3
Newcastle-West Ham United 3-1
Aston Villa-Everton 2-0
Blackburn-Portsmouth 0-1
Bolton-Tottenham 1-1
Manchester United-Chelsea 2-0

Az élcsoport: 1. Arsenal 16 pont (6 mérkőzés), 2. Manchester United 14, 3. Manchester City 13, 4. Liverpool 12 (6), 5. Newcastle 11 (6), 6. Chelsea 11
A Roma-Juventus rangadón Claudio Ranieri három támadót is pályára küldött, Iaquinta, Del Piero és Trezeguet is kezdett a vendégeknél. Az edző bátor választása hamar kifizetődött. A sárga-bordók David Trezeguet "jubileumi" gólja után hamar hátrányba kerültek, de aztán Francesco Totti két góljával fordítani tudtak.

Del Piero tizenegyest rontott

A Juventus az 50. percben nagy esélyt kapott: a megsérült Tonetto helyére beállt Cicinho és Daniele De Rossi is szabálytalankodott a tizenhatoson belül járó Pavel Nedveddel. Alessandro Del Piero a léc alá akarta lőni, de a kapu fölé emelt. A folytatásban az AS Roma "kivégezhette" volna az ellenfelét, de játékosai a legjobb helyzeteket is kihagyták.

Nagy árat fizettek érte, a Juve legjobbja, Iaquinta a Trezeguet-nek adott, első félidei gólpassz után a hálóba fejelt.

Orsi megtréfálta egykori főnökét


A Livorno-Inter mérkőzésnek a vendégcsapat volt a biztos favoritja. Nando Orsi, a hazaiak edzője nagyon készült a találkozóra, Roberto Mancini első számú segítője volt a Laziónál és később az Internél is. Sikerült is meglepnie csapatának az Intert: De Vezze az 58. másodpercben a kék-feketék kapujába talált.

Zlatan Ibrahimovic mentette meg a milánóiakat: két gólt is szerzett, az egyiket büntetőből. Mindkettő egyenlítő gól volt, mert a Livorno is értékesített egy tizenegyest, Loviso révén. A hajrában az Inter tíz emberrel játszott, miután Maicon felesleges szabálytalansága után piros lapot kapott. Ráadásul a Livorno a végén megnyerhette volna a mérkőzést: Júlio César nagy bravúrral hárította Erjon Bogdani kísérletét.

Maccarone két tizenegyest is kihagyott

A még veretlen Fiorentina, a román Adrian Mutu góljával, lemásolta az előző idényben Cataniában elért eredményét. A hazai csapatot még mindig csak a lelátóról "dirigálhatta" az eltiltott edző, Silvio Baldini. A mezőny legjobbja Sebastien Frey, a Fiorentina kapusa volt.

Az Atalanta 1997 után először nyert a Lazio ellen, amely így első vereségét szenvedte el. S továbbra is nyeretlen.

Sereni, a Torino kapusa "másfél" tizenegyest hárított: az elsőnél, a 31. percben teljes sikerrel járt, a másodiknál kiütötte ugyan a labdát, de az abban a pillanatban már két rontott büntetővel terhelt Maccarone, a Siena csatára közelről a hálóba vágta a labdát.

A Torino emberelőnyben játszott az utolsó szűk negyedórában, Codrea kiállítása miatt. Antonio Di Natale továbbra is szenzációs formában futballozik, tíz nap alatt öt gólt lőtt a válogatottban és az Udinesében. Duplájával az Udinese legyőzte a Regginát.

Olaszország, Serie A, 4. forduló
Empoli-Napoli 0-0
Livorno-Inter 2-2
Milan-Parma 1-1
AS Roma-Juventus 2-2
Torino-Siena 1-1
Udinese-Reggina 2-0
Sampdoria-Genoa 0-0
Atalanta-Lazio 2-1
Catania-Fiorentina 0-1
Cagliari-Palermo 0-1
Az élcsoport: 1. Roma 10 pont, 2. Inter 8, 3. Atalanta 8, 4. Fiorentina 8, 5. Napoli 7, 6. Juventus 7.Szemben az előzővel, ez nem a magyarok hétvégéje volt a Bundesligában. Dárdai Pált kivéve: a középpályás végigjátszotta a Herthában a Dortmund ellen megnyert találkozót, a győzelemmel a berlini csapat szombatról vasárnapra még vezette a tabellát, aztán a forduló végére, a Bayern győzelme után kikötött a második helyen. Pantelics, Lúcio (csak névrokona a Bayern ászának) és Okoronkwo szerezték a hazaiak, Petric a Dortmund góljait.

Husztiák és Hajnalék ezúttal kikaptak

Huszti Szabolcs szenvedő részese volt a Bayer Leverkusen vendégjátékának: a magyar középpályás végig a pályán volt, miközben csapata, a Hannover 3-0-ra kikapott a meglepően jól szereplő vendégcsapattól.

A Bayern München Karlsruhéban - feltehetően Oliver Kahn utolsó bajnoki mérkőzésén szülővárosában - megmutatta, hogy ki az úr a házban. Sima, fölényes győzelmet aratott az eddig jól szereplő újonc, a KSC ellen. Ráadásul a bajorok kifejezetten látványos gólokat szereztek, különösen Luca Toni és Hamit Altintop remekelt.

Luca Toni nagy formában

Az olasz világbajnok hat bajnokin, vagy nemzetközi kupamérkőzésen játszott eddig a Bayernben, s ötön gólt is szerzett. Így sem vezet a góllövőlistán: megelőzi őt klubtársa, Miroslav Klose, aki ezúttal is a kapuba talált.

Hajnal Tamás végigjátszotta a mérkőzést. Nem futballozott jól, de az első negyedórában akadt egy bátor kísérlete.

Németország, Bundesliga, 6. forduló
Bochum-Frankfurt 0-0
Cottbus-Wolfsburg 1-2
Hamburg-Nürnberg 1-0
Hansa Rostock-Duisburg 2-0
Hertha-Dortmund 3-2
Schalke-Bielefeld 3-0
Werder Bremen-Stuttgart 4-1
Hannover-Bayer Leverkusen 0-3
Karlsruhe-Bayern München 1-4
Az élcsoport: 1. Bayern 14 pont, 2. Hertha 12, 3. Leverkusen 11, 4. Frankfurt 11, 5. Schalke 0, 6. Hamburg 10.

4

A Barcelona Ronaldinho nélkül nyerte meg szombat este a Nou Campban Sevilla elleni rangadót. Az utóbbi napokban életvitele miatt sokat kritizált brazil a találkozó előtti utolsó edzésen vádlisérülést szenvedett, így nem léphetet pályára. Andres Iniesta kezdett helyette.

Messi két gólt is szerzett

A Barcelona az első félidőben alig jutott nagy helyzetig, Abidal lövése veszélyeztette leginkább Palop kapuját. A második félidő közepén kapcsoltak még nagyobb sebességfokozatra a katalánok.

Előbb Henry helyzete még kimaradt, majd a francia csatár Pazar lőtt passzt adott Messinek. Az argentin lábáról felpörgött a labda, amit Messi ballal élesen bevágott a hálóba.

A csapat második gólját is Messi szerezte, a Giovani dos Santos elleni szabálytalanság után megítélt büntetőből. A 92. percben Freddy Kanouté szépített - de már túl későn. A Barcelona hazai pályán, a bajnokságban, illetve a nemzetközi kupákban, továbbra is százszázalékos.

Négy góllal nyert az Atlético


Megszerezte első győzelmét az Atlético Madrid. Javier Aguirre csapatának ezúttal kijött a lépés: Raúl García, Agüero, Forlán és Simao góljával 4-0-ra verte meg a Racingot. A mérkőzés egyik legfontosabb momentuma a 62. percben Jordi López kiállítása volt. A tíz főre olvadt Santanderie együttes a folytatásban három gólt kapott.

Lest reklamált a Valladolid kapusa

Javier Pedro Saviola megmentette a Real Madridot a szezon első bajnoki vereségétől. A Valladolid Pedro López óriási átlövésével vezetést szerzett a 70. percben, de a 87. percben az argentin ki tudott egyenlíteni. Igaz, nem volt nehéz dolga.

A hazai csapat nagyon bátran kezdett, de sokáig egyik csapat sem tudott helyzetet kialakítani. Az első játékrész második felében aztán mindkét kapus csillogott: előbb a Valenciától igazolt francia, Butelle védte Raúl lövését (a Madrid kapitánya külön gratulált az ellenfél kapusának a bravúrhoz!), majd Iker Casillas tolta a kapu fölé Sisi labdáját.

Az első 45 perc kiegyenlített játéka után a másodikban a Vallodolid futballozott jobban, a lila-fehérek megérdemelten jutottak vezetéshez. Pedro López, legalább 25 méteről, iszonyatos erővel vágta a labdát a jobb felső sarokba.

Sokáig úgy festett, hogy a Madrid ezúttal nem tud kiegyenlíteni az utolsó percekben - ellentétben a tavasz néhány idegenbeli találkozójával - ám a 86. percben Guti briliáns passza után Van Nistelrooy a kilépő kapus lába előtt az üresen álló Saviolához továbbított, akinek már igazán könnyű dolga volt.

A Valladolid francia kapusa hevesen lest reklamált, de nem volt igaza. Van Nistelrooy kitűnő tempóban kapta a labdát, ő pedig nem előrefelé passzolt Saviolának.

Az utolsó pillanatokban a Vallodilid akár mégis megnyerhette volna a labdát. Iker Casillasról kipattant a labda, Llorente azonban közelről a kapu fölé lőtt. Az eredmény inkább a Madridra nézve hízelgő.

Spanyolország, Primera División, 4. forduló
Valladolid-Real Madrid 1-1
Recreativo Huelva-Espanyol 2-1
Barcelona-Sevilla 2-1
Almería-Mallorca 1-1
Getafe-Deportivo 0-0
Levante-Athletic Bilbao 1-2
Betis-Valencia 1-2
Villarreal-Murcia 2-0
Zaragoza-Osasuna 2-1
Atlético Madrid-Racing 4-0
Az élcsoport: 1. Real Madrid 10 pont, 2. Villarreal 9, 3. Valencia 9, 4. Barcelona 8, 5. Sevilla 6 (3 mérkőzésből), 6. Atlético Madrid 5.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 14:10
×
×
×
×