eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Bajnokok Ligája, B csoport: Mourinho ünnepi meccs előtt áll

A Chelsea hívei azt remélik, csapatukra könnyű bemelegítő mérkőzés vár kedd este, a Bajnokok Ligájában a Rosenborg ellen. Sokkal szorosabbnak ígérkezik a B csoport másik találkozója, a Schalke és a Valencia összecsapása.

A Chelsea eddig mindegyik alkalommal megnyerte első mérkőzését a Bajnokok Ligájában. A Stamford Bridge-en különösen félelmetes José Mourinho együttese: legutóbb 2006. február 22-én, a Barcelona ellen kapott ki saját pályáján.

Mourinho csendesen bár, de ünnepelni fog: a Portóval vívott találkozókat is beleértve ez lesz az 50. Bajnokok Ligája-találkozója.

Didier Drogba térde egyelőre nincs rendben, így erősen kétséges az elefántcsontparti csatár játéka, sőt az a valószínűbb, hogy nem tud pályára lépni. Ugyanakkor valószínű, hogy Frank Lampard harcra fogható állapotban lesz kedd este. Michael Ballack természetesen hiányzik majd a Chelsea-ből, miután klubja nem nevezte be az őszi mérkőzésekre. Ricardo Carvalho és Pizarro, ha játszanak - mert hogy a hétvégi mérkőzést mindketten kihagyták - pályafutásuk ötvenedik BL-mérkőzésén lépnek majd pályára.

A Rosenborg története során tizenegyedszer szerepel a Bajnokok Ligájában. Érdekes, hogy angol klub ellen viszont mindössze kétszer játszott, mondhatni szerencséjére, mert a Blackburn Rovers (1995) és az Arsenal (2005) is nagyon megverte.

A trondheimieknél két olyan játékos is van, aki korábban angol klubban futballozott, de egyikőjük sem a Chelsea-ben: Kvarme a Liverpool, Iversen a Tottenham tagja volt.

A 37 éves Roar Strand csúcstartó Európában: 14 országos bajnoki címmel senki más nem dicsekedhet az aktív játékosok között. A több mint negyvenszeres korábbi válogatott játékos, bár sokszor hívták külföldre, mindig hű maradt az RBK-hoz.

Gyenge németországi mérlegén javítana a tartalékos Valencia

A Schalke Gelsenkirchenben fogadja a Valencia együttesét. A spanyoloknak rossz a mérlege németországi fellépéseiken: nyolc meccsből hetet elveszítettek, egyszer döntetlenre játszottak. Ráadásul nincs nagy formában Quique Sánchez Flores csapata, noha harmadik a bajnoki tabellán, ugyanis két eddigi bajnoki győzelmét két újonc, az Almería és a Valladolid ellen aratta.

A Valencia húsz játékossal érkezett a Ruhr-vidékre. A keret: Cañizares, Hildebrand, Mora, Moretti, Miguel, Marchena, Alexis, Albiol, Helguera, Baraja, Sunny, Albelda, Manuel Fernandes, Angulo, Joaquín, Mata, Silva, Villa, Morientes, Arizmendi. Nem tartott a csapattal Gavilán, Vicente, Edu, Caneira és Zsigics.

A Királykékek öt forduló után veretlenek még a Bundesligában, de mindössze egy találkozójukat nyerték meg négy döntetlen mellett. A Schalke a hétvégén értékes pontot rabolt a Bayern München otthonából.

A Schalkénél Mirko Slomka edző már a kezdőcsapatot is kijelölte: Neuer - Rafinha, Westermann, Bordon, Pander - Jones, F. Ernst, Bajramovic - Rakitic - Asamoah, Kuranyi összeállításban futnak ki a gyepre kedden este.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×