eur:
387.4
usd:
356.59
bux:
68167.87
2024. május 17. péntek Paszkál

Csoportja élére került a magyar utánpótlás-válogatott

A magyar labdarúgó utánpótlás-válogatott Európa-bajnoki selejtező-csoportja élére ugrott a szerbek elleni, budapesti győzelemmel.

A Róth Antal által irányított utánpótlás-válogatott 2-1-es győzelmet aratott az újpesti Szusza Ferenc Stadionban a szerbek ellen. Az ellenfélnél szerepelt több olyan játékos is, aki júniusban, a legutóbbi sorozat döntőjében ezüstérmet nyert.

A találkozó elején a vendégek is jól futballoztak, ebben az időszakban Bogdán Ádám, a Bolton Wanderers kapusa nagyszerűen védett. Különös góllal szerzett vezetést a magyar csapat: a 24. percben Petkovics Bogdán hosszú szabadrúgása után átfejelte a kapuból kilépett kapusa fölött a labdát, saját kapujába.

A 33. percben Hrepka a szerb 16-os vonalánál kényszerítőzött Szalaival, majd a visszakapott labdát 15 méterről, kapásból a bal sarokba lőtte.

A második félidő elején a csereként beállt Szulejmani szépített. Körülbelül negyedórán keresztül a vendégek játszottak jobban, kiegyenlíteni azonban nem tudtak.

A második félidőben a RM Castilla csatára, Szalai Ádám kétszer is a szerbek kapujába talált, de a játékvezető mind a két esetben, tévesen, lest ítélt. Így is nyert a magyar csapat, s átvette a vezetést csoportjában.

A magyar válogatott a következő összeállításban szerepelt: Bogdán Ádám - Kovács Gábor, Guzmics Richárd, Kovács Zoltán, Varga Róbert - Szabó Ádám, Demjén Gábor - Farkas Balázs (Szakály Péter, 46.), Hrepka Ádám (Völgyi Dániel, 92.), Laczkó Zsolt (Ivancsics Gellért, 73.) - Szalai Ádám

A csoport állása
1. MAGYARORSZÁG 4 3 0 1 8-3 9
2. Fehéroroszország 4 3 0 1 7-4 9
3. Szerbia 3 1 1 1 5-4 4
4. Lettország 4 1 1 2 4-4 4
5. San Marino 3 0 0 3 1-10 0

Címlapról ajánljuk
Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.

Orbán Viktor: az erőszak a mindennapok részévé vált

A pártelnök-miniszterelnök terjedelmes interjút adott péntek reggel a Kossuth rádióban. Elmondta, az élet és halál között lévő Robert Ficóért "imádkozunk". Szerinte rosszkor esett ki a munkából Szlovákia miniszterelnöke, az EP-választás és az amerikai elnökválasztás dönthet ugyanis "háború vagy béke ügyében".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×