eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Gera góljával győzött a magyar labdarúgó-válogatott

Gera Zoltán az első félidőben tizenegyesből szerzett góljával 1-0-ra győzött a magyar labdarúgó-válogatott Székesfehérváron, a bosnyákok ellen.

A székesfehérvári Sóstói Stadionban mintegy ötvenen verekedtek össze a vendégszurkolók részére fenntartott szektorban a mérkőzés előtt. A rendbontókat a rendőrök megfékezték, közülük többet kivezettek a lelátórészről.


Hasonló harcosan futballozott a bosnyák csapat is. A tizenegyedik percben a vendégek előtt adódott az első helyzet: egy, a jobb oldalon vezetett kontra során Vanczák Vilmos lemaradt az ellenfél leggólerősebb játékosáról, Zlatan Muslimovicról. Az olasz élvonalban, az Atalantában szereplő csatár beadása után Vedad Ibisevic öt méteről lőhetett, a vetődő Fülöp Márton nagy bravúrral kiütötte a labdát.


A következő tíz perc a keménykedésé volt: Vaskó, Misimovic és Rahimic is sárga lapot kapott. A magyar csapat sokat támadott, de nehezen (sem) tudott helyzetet kialakítani. A 26. percben végre igen: Hajnal Tamás szabadrúgása után Juhász Roland, 11 méterről alig csúsztatta a bal kapufa mellé a labdát.


A 31. percben sikerült, ami korábban nem: a két csatár egyike megverte ellenfelét. A Priskin Tamás betegsége miatt szinte az utolsó pilanatban a csapatba került Feczesin Róbert lefordult a védőjéről, Bajicról, aki csak szabálytalanul tudta szerelni. Az olasz játékvezető, Trefoloni tizenegyest ítélt. Miként tavaly ősszel, a zenicai mérkőzésen, most is gólra váltotta a csapat a büntetőt: Gera Zoltán szinte lemásolta az olaszoknak lőtt gólját, 1-0.


A félidő vége felé kétszer is Fülöp Márton mentette meg a csapatot a góltól: előbb Bajic fejese után tolta a labdát a léc fölé, majd Blatnjak tört egyedül kapura, de a balösszekötő helyéről leadott lövésébe a magyar kapus belevetődött.

A második félidő nagy részében a magyar válogatott játszott fölényben - a csapat sokkal jobban futballozott, mint az első játékrészben. Előbb Hajnal Tamás hagyott ki, szép cselek után, egy helyzetet, kár, hogy a döntő pillanatban túl messziore engedte maga előtt a labdát.


Nem sokkal később Dzsudzsák lőtt gólt ígérően, majd Gera percei következtek. A magyar csapat kapitánya előbb 18 méterről a felső léc és a jobb kapufa találkozását találta telibe, majd a tizenhatos vonala elől, a jobösszekötő helyéről, látványos mozdulattal lőtt, Guso kapus védett.


Az utolsó tíz-tizenöt percben a bosnyákok elkeseredetten támadtak, noha nem nagyon bírtak a magyar védőkkel. Ám tudták, ha kikapnak ezen a mérkőzésen, messzire kerülnek a továbbjutástól. Középcsatáruk, Zlatan Muslimovic akár meg is fordíthatta volna az eredmény, két nagy helyzetet is kihagyott.

Előbb egyedül tört kapura, ám a mögötte loholó Vaskó és Csizmadia szorításában a kapu mellé lőtte a labdát. Majd Vaskót megelőzve, négy (!) méteről tolta kapura a labdát, szerencsénkre ugyancsak a bal kapufa mellé.


Így a magyar válogatott megnyerte a találkozót, a találkozó összképét tekintve megérdemelten. A csapat, függetlenül a nap hátralévő mérkőzéseitől, 9 pontjával marad a csoport ötödik helyén.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×