eur:
387.02
usd:
356.44
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál

Kísért Materazzi szelleme

Nincs béke a franciák és az olaszok között, a jelek szerint a tavalyi világbajnoki döntő óta nem nyugodtak meg a kedélyek. Ezúttal elsősorban a franciák "üzengettek", sőt, szövetségi kapitányukat, Raymond Domenecht az UEFA meg is büntette az olasz utánpótlás-válogatottról alkotott bundavádja miatt.

De a játékosok sem alakoskodnak, legutóbb éppen Florent Malouda és a Juventus XXI. századbeli legjobb gólszerzője, David Trezeguet juttatta kifejezésre, hogy nem elégszenek meg a döntetlennel. Malouda azt is hozzátette, lélekben erősnek kell lenniük, mert az olaszok gyakran provokálnak.

Lám, Marco Materazzi ezúttal - miként egyébként a két válogatott legutóbbi, tavaly szeptemberi Eb-selejtezőn - nem lesz a Squadra Azzurrában, a "szelleme" mégis kísért.

Annyira utálják a franciák, hogy csapatkapitányuk, Patrick Vieira még azt is félretette, hogy egy klubban futballoznak.

Közölte, ő bizony továbbra sem lesz hajlandó egy asztalhoz ülni Zidane provokátorával, bármennyire is el akarja hitetni, hogy megbánta a tettét.

A francia csapatkapitány egyébként felépült, játékra kész.

Raymond Domenech így a Ribéry, Vieira, Makelele, Malouda négyest tervezi a középpályára, elöl Henry és Anelka, esetleg Trezeguet játszik majd.

Az olaszok megnyerték a legutóbbi öt selejtezőjüket a sorozatban - igaz, pocsékul kezdtek, kikaptak a franciáktól Párizsban 3-1-re, s csak döntetlent játszottak a litvánokkal Nápolyban. Az utolsó felkészülési mérkőzésükön kudarcot vallottak Budapesten (1-3).

Roberto Donadoni ismét behívott néhány tapasztalt játékost a keretbe (visszakerült Panucci, Camoranesi és Perrotta is, és meghívást kapott Gamberini, Chiellini, Lucarelli és az újonc Foggia is), Materazzi kiesése ellenére is mondható, erősebb tizenegy áll majd fel, mint a Puskás Stadionban.

Várhatóan Buffon előtt Oddo, Cannavaro, Panucci és Zambrotta, a Gattuso, Pirlo, De Rossi, Perrotta négyes, valamint az orvosok szerint harcra kész Toni és Di Natale játszik majd a milánói Giuseppe Meazza Stadionban.

Az olaszoknak négy nap alatt eldőlhet a sorsuk: ha megverik a franciákat, és utána esetleg Kijevben az ukránokat is, nagyon jó helyzetbe kerülnek. Az angolok számára még nagyobb a tét: McClaren csapatának már nem szabad több pontot elhullatnia.

Pedig nincsenek könnyű helyzetben a háromoroszlánosok: Beckham és Lampard sérült, Gerrard pedig csak akkor játszhat, ha - klubedzője, Rafa Benítez tiltakozása ellenére -
fájdalomcsillapító injekciókkal "összedrótozzák".

Olyan rossz állapotban van, hogy McClaren csak két órával a mérkőzés előtt dönti majd el, játszhat-e a középpályás.

Ugyancsak kétséges Owen Hargreaves játéka, aki a szerdai edzést ki is hagyta.

A BBC közölt már egy összeállítást (Foster - G. Neville, Campbell, King, Bridge - Beckham, Lampard, Dyer, Lennon - Rooney, Crouch), nem rossz! Ám a lista azoknak a nevét tartalmazza, akik sérülésük vagy eltiltásuk miatt biztosan nem játszhatnak...

A várható kezdőcsapat: Robinson - Richards, Ferdinand, Terry, A. Cole - Wright-Phillips, Hargreaves (Carrick), Gerrard (Downing) J. Cole - Heskey, Owen. Emile Heskey 2004 után, hároméves szünetet követően került vissza a válogatottba.

A németeknél Joachim "Joggi" Löw Jens Lehmann szerepeltetése mellett döntött, noha a kapus könyöke nincs teljesen rendben. Cardiffban az alábi tizenegy kezd majd: Lehmann - A. Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Pander - Rolfes, Schweinsteiger - Trochowski, Hitzlsperger - Klose, Kuranyi.

A portugálok a lengyeleket fogadják, s ha nem nyernek, aligha érik utol vetélytársukat. Védelmükből hiányzik majd a sérült Pepe és Ricardo Carvalho is.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 16. 16:46
×
×
×
×