eur:
390.7
usd:
364.33
bux:
68390.95
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Kuznyecova túl nagy falat volt Szávaynak

A negyeddöntőben búcsúzott egyesben Szávay Ágnes az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Az alig 19 éves magyar játékos 6:1, 6:4-re veszített a negyedik helyen kiemelt orosz Szvetlana Kuznyecovával szemben.

Bár Szávay Ágnes nem tűnt túlzottan megilletődöttnek, az első három játékot elveszítette. Saját adogatását annak ellenére sem tudta hozni, hogy próbálta ráerőltetni akaratát az orosz klasszisra.

A negyedik gém már jobban sikerült, Szávay ászt ütött, megnyerte a játékot, az ötödikben pedig 30:0-ra vezetett, de Kuznyecova fordítani tudott.

A szett hátralévő részében a negyedik helyen kiemelt orosz versenyző keveset hibázott, kifejezetten jól teniszezett, így 6:1-re negnyerte az első felvonást.

A második játszma ott folytatódott, ahol az első véget ért. Szávay sokat hibázott, Kuznyecova - immár harmadjára - elvette a kiskunhalasi tehetség adogatását, majd hozta a sajátját.

Szávay a harmadik gémben ugyan jobbnak bizonyult, de ezután riválisa 40:0-vel zárt. 3:1-es Kuznyecova-vezetés után kiegyenlítettebbé vált a játék. Innentől a különbség nem változott, az orosz sztár 6:4-re nyert.

Kuznyecova honfitársával, Anna Csakvetadzéval küzd meg a fináléba kerülésért, míg Szávay párosban - a cseh Vladimira Uhlirovával az oldalán - játszhat a csütörtöki elődöntőben a Csan Jüng-csan, Csia Jüng-csuang tajvani duó ellen.

Szávay Ágnes egyesben elért eredményével 150 ezer dollárral gazdagodott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett  – Ukrajnai háborús híreink kedden

Egyetlen fegyvertípustól szenved az orosz haderő, Ocseretine is elesett – Ukrajnai háborús híreink kedden

Az orosz harctéri veszteségek legalább felét az ukrán drónok okozzák, főleg az FPV kamikaze-drónok, de mellettük komoly gondot okoznak az aknagránátokat dobáló „bombázódrónok” is – állítja az egyik nagyobb orosz háborús Telegram-csatorna harctéri forrásokra hivatkozva. Ukrán források vasárnap este három donbaszi falu elvesztését ismerték el, ugyanakkor geolokáció alapján nagyon úgy néz ki, hogy ennél jelentősen mélyebben törték át az orosz csapatok a frontvonalat. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×